Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Τήνου από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εγκατάσταση και επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και εντοπισμού διαρροών των δικτύων ύδρευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τήνος, 19 Οκτωβρίου 2022

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72

ΤΗΝΟΣ 84200

ΤΗΛ: 2283360106

e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr
ΘΕΜΑ: «Πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Τήνου από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εγκατάσταση και επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και εντοπισμού διαρροών των δικτύων ύδρευσης»


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών ο Δήμος Τήνου προχώρησε στην υποβολή πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 8.312.960,00€, για την εγκατάσταση και επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και εντοπισμού διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τήνου.


Στόχος του συστήματος είναι ο διαρκής έλεγχος και η παρακολούθηση των εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, του Δήμου Τήνου, με τη συλλογή και αποθήκευση των σχετικών ιστορικών δεδομένων των στοιχείων του συστήματος ύδρευσης.

Το προτεινόμενο σύστημα, περιλαμβάνει:

(α) προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμούκαι

(β) την ολοκλήρωση του συστήματος ελέγχου των εσωτερικών δικτύων του Δήμου.

Προβλέπεται, δηλαδή, η δημιουργία ενός συστήματος συγκέντρωσης πληροφοριών, ελέγχου και διαχείρισης των δεδομένων, το οποίο θα συμβάλλει στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, αφού ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες το 24ωρο, η Υπηρεσία Ύδρευσης θα γνωρίζει την ποσότητα του διαθέσιμου νερού, τις απώλειες νερού από ζημιές στο δίκτυο κλπ. και θα μπορεί να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση αυτών.


Η πρόταση αυτή υποβάλλεται σε συνέχεια της ήδη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης των 3.908.498,10€ από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυούς συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και εντοπισμού διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τήνου» που βρίσκεται ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία και ο συνδυασμός αυτών, ήτοι 12.221.458,10 ευρώ αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου.


Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος τόνισε:

«Η Δημοτική μας Αρχή, με σχέδιο και επιμονή, διεκδικεί όλα τα εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την πραγματοποίηση των έργων, που χρειάζεται το νησί μας.


Με την πρόταση που υποβάλαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης στοχεύουμε σε μία παρέμβαση που θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του νερού, στη μείωση του κόστους από πιθανές απώλειες και στην προστασία του περιβάλλοντος.


Είναι ένα έργο ουσίας, που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία και τη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.


Σε συνδυασμό με τα χρήματα που έχουμε ήδη διασφαλίσει από Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στο Δήμο Τήνου.

Συνεχίζουμε….»

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας