Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αντιπυρική Περίοδος 2022: Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς – Περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

   

Ταχ. Δ/νση :  Πλατεία Τσιροπινά

Ταχ. Κωδ. :  84100 – Ερμούπολη, Σύρος

Τηλέφωνο :  22813 62723

E-mail          :  dpp@1730.syzefxis.gov.gr


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπυρική Περίοδος 2022:  Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς – Περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι από την 01-06-2022 έως και την 31-10-2022 εκδίδεται ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μπορείτε να ενημερώνεστε για αυτόν στο:  https://bit.ly/2RcEa12, από την προηγούμενη ημέρα στις 12.30 μ.μ.

Ο χάρτης  περιλαμβάνει 5 κατηγορίες κινδύνου. Η κατηγορίες 3 και 4 σημαίνουν αντίστοιχα, υψηλό και πολύ υψηλό κίνδυνο ενώ η κατηγορία 5 αφορά την κατάσταση συναγερμού. Η κατάταξη αυτή δεν αφορά την εκδήλωση πυρκαγιάς αλλά την επικινδυνότητα να εκδηλωθεί μία πυρκαγιά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν (άνεμοι, θερμοκρασία, υγρασία κ.λπ.). Οι πολίτες θα ενημερώνονται με την έκδοση Δελτίων Τύπου που να εφιστούν την προσοχή για την αποτροπή ενεργειών που είναι δυνατόν να προκαλέσουν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Για όλη την αντιπυρική περίοδο θα ισχύσει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στο Ν. 998/1979 (Α’ 289) στις περιοχές που περιλαμβάνονται στις κατωτέρω αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

·  Για την Π.Ε. Κυκλάδων, ισχύει η υπ’ αριθ. πρωτ. 66658/581/31-5-2022 (ΑΔΑ ΨΚΓΘ7ΛΞ-ΝΑ5) Απόφαση και για τις περιοχές των νησιών Άνδρου και Νάξου που περιγράφονται σε αυτή.

·  Για την Π.Ε. Δωδεκανήσου, ισχύει η υπ’ αριθ. πρωτ. 65925/577/31-5-2022 (ΑΔΑ ΩΧΥΓ7ΛΞ-ΥΘΝ) Απόφαση και για τις περιοχές των νησιών Ρόδου, Σύμης, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου που περιγράφονται σε αυτή

Η απαγόρευση θα ισχύσει κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι:

·  κατηγορίας 3 (από 9μ.μ. ως 6π.μ. της επόμενης ημέρας) μόνο για τις οριζόμενες περιοχές της Π.Ε. Δωδεκανήσου, 

·  κατηγορίας 4 (από 2μ.μ. ως 6π.μ. της επόμενης ημέρας) για όλες τις οριζόμενες περιοχές του Ν. Αιγαίου και

·  κατηγορίας 5 (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ως 6π.μ. της επόμενης ημέρας) για όλες τις οριζόμενες περιοχές του Ν. Αιγαίου

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις ανωτέρω περιοχές, αποκλειστικά για τη μετακίνηση από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του οδικού δικτύου από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 130 του Ν. 4926/2022 (ΦΕΚ 82/Α/2022). Σε περίπτωση μη τήρησης των διαλαμβανομένων στις ανωτέρω Αποφάσεις θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με το Ν. 4926/2022 (ΦΕΚ 82/Α/2022) άρθρο 129§4.

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

.

 

Ερμούπολη  6 Ιουνίου 2022

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας