Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το δημοτικό φωτισμό του νησιού.

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Τήνος 25/10/2021

ΝΟΜΟΣ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ                        

ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72  

ΤΗΝΟΣ 84200                                                      

ΤΗΛ: 2283360106      

e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση  φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το δημοτικό  φωτισμό του νησιού.

 

Yπογράφηκε σήμερα σύμβαση, ύψους 687.394,62 ευρώ, για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το δημοτικό φωτισμό του νησιού, με την εταιρεία DASTERI SYSTEMS S.A.

Προγραμματίζεται να  αντικατασταθούν περισσότεροι από 2.500 συμβατικοί με led λαμπτήρες. Έτσι, εκτός από την περιβαλλοντική, ποιοτική και ποσοτική  βελτίωση του δημοτικού οδοφωτισμού  στις γειτονιές και στους οικισμούς και την εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας με ποσοστό μείωσης ελκυόμενων ρύπων πλέον του 66%, η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με LED παρέχει και οικονομικά οφέλη. Εξοικονομούνται σε βάθος 10ετίας 1.161.496,10 εκ. ευρώ, συγκεκριμένα 861.496,10 ευρώ από την εξοικονόμηση ενέργειας και 300.000,00 ευρώ από τα έξοδα συντήρησης. Η αποπληρωμή του διαγωνισμού πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου από την εξοικονόμηση χρημάτων και επιπλέον θα παραμείνει όφελος στο ταμείο του Δήμου ποσού άνω των 474.101,48 ευρώ, χρήματα τα οποία επιστρέφουν εξ ολοκλήρου στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Τήνου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έργο αυτό αποτελεί μία επένδυση στο αύριο και αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πώς ονειρευόμαστε την Τήνο μας την επόμενη δεκαετία. Ένα νησί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το συγκεκριμένο έργο για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού LED αφορά όλη την εδαφική επικράτεια του Δήμου Τήνου, την Χώρα αλλά και όλα τα χωριά μας, τα οποία θα έχουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος καλύτερο φωτισμό.

Με αφορμή αυτό το έργο θα ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευσή μας για τη συνεχή προσπάθεια αξιοποίησης ίδιων αλλά και εθνικών και κοινοτικών πόρων ώστε να πραγματοποιηθούν  έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Τέλος, επιτρέψτε μου κάτι προσωπικό να ευχαριστήσω τον Ιάκωβο Απέργη (Γιακουμάρα) που μου ενέπνευσε την προσπάθεια αυτή και που σήμερα εμείς εκπληρώνουμε ένα μεγάλο του όνειρο.»
 

 

 

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας