Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην Τήνο

 


ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ»

 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί της Τήνου η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε επισκέψεις συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Τήνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου, στο συγκρότημα της Μονής Ουρσουλινών& στον Ιερό  Ναό του Αγίου Ιωσήφ (μαζί με τους Σεβασμιωτάτους κ.κ. Νικόλαο & Ιωσήφ) στη Σχολή Μαρμαροτεχνίας και στην οικία του Γιαννούλη Χαλεπά.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η κτιριακή επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου για την καλύτερη ανάδειξη των ευρημάτων, η ανακήρυξή της Μονής Ουρσουλινών ως θρησκευτικού μνημείου και η δρομολόγηση έργων αποκατάστασης και συντήρησης της, ενώ συγχρόνως τονίστηκε η ανάγκη άμεσων έργων αποκατάστασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Σχολή Μαρμαροτεχνίας έγινε ειδική αναφορά στο σχέδιο της κτιριακής επέκτασης και αναβάθμισής της και μετά από την αυτοψία στην οικία του μεγάλου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, η Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση αποστολή κλιμακίου συντηρητών για να εξερευνήσουν και αναδείξουν τα τυχόν γραφήματα του καλλιτέχνη με δαπάνες του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την επιτάχυνση των μελετών που ήδη  εκπονεί ο Δήμος Τήνου για την αποκατάσταση του μνημείου αυτού.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος τόνισε:

 «Για το νησί μας ο πολιτισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό υποδεχόμαστε σήμερα με πολύ χαρά την Υπουργό Πολιτισμού με την οποία επισκεφθήκαμε εμβληματικά σημεία του πολιτισμού και με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε, τόσο το ειλικρινές ενδιαφέρον της, όσο και τις ρεαλιστικές λύσεις που ανακοίνωσε για σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. Η δημοτική μας αρχή επενδύει σταθερά στη στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού και στην ενθάρρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα συνεχίσει να το κάνει με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια και στο μέλλον.»Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας