Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Εκδήλωση βράβευσης για τον σχολικό μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-21

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑΧ. Ευαγγελιστρίας 72

Τ.Κ.: 84200

ΤΗΛ.: 2283360106

ΕΜΑΙL: dt@1516.syzefxis.gov.gr

 

 

 

 

Τήνος, 24/06/2021

 

 

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 11.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Τήνου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση».

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιήθηκε για 1η χρονιά από τον Δήμο μας, στο πλαίσιο της πλατφόρμας followgreen.gr/tinos, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Κυκλάδων και την Κοιν.Σ.Επ. Καλλονή – Κελλιά.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε 6 ρεύματα υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες και τηγανέλαιο). Ανεξαρτήτως του μικρού διαστήματος, που ήταν εφικτή η ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων, λόγω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς κατάφεραν να συλλέξουν περισσότερα από 2.270 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 10.985 πόντων επιβράβευσης.

Κατά τη βράβευση, τα πρώτα σχολεία έλαβαν χρηστικά δώρα, καθώς και ένα δενδράκι ως συμβολικό δώρο για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς πάρα τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες. «Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το έργο και η συνέπεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, που ζύγιζε και παραλάμβανε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα σχολεία κατά τη διάρκεια της δράσης» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Επιπλέον, ευχαρίστησε για τη στήριξή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ και την εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων Recycom.

Eκ μέρους του εκπροσώπου της ΕΕΑΑ κου. Παπασωτηρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών και στον σχεδιασμό για το μέλλον με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την ανακύκλωση του Δήμου.

Από την πλευρά της η ΑΦΗΣ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό τα νέα παιδιά να ανταποκρίνονται στην ανακύκλωση και ιδιαίτερα σε αυτή των μπαταριών. Τα οφέλη είναι πολλαπλασιαστικά για το περιβάλλον και την υγεία μας, καθώς η μπαταρία ανήκει στα επικίνδυνα απόβλητα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Το βιώσιμο περιβάλλον χρήζει ενεργής συμμετοχής όλων στην ανακύκλωση.

Ο Δήμος Τήνου αναγνωρίζει πως τα παιδιά είναι οι σύμμαχοι για το μέλλον του νησιού μας και γι’ αυτό θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να επενδύει στη νέα γενιά, με ακόμη περισσότερες δράσεις για το περιβάλλον, στην πρωτοβάθμια αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της βράβευσης.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας