Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Τήνου, ξεκίνησε! Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας

 

Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Τήνου, ξεκίνησε!

Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας

Ο Δήμος Τήνου με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, ενεργοποιεί άμεσα τονΣχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση».Οι μαθητές στέλνουν σε όλους μας έναμήνυμα αισιοδοξίαςπωςη ανακύκλωση συνεχίζεται, παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείταισε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσηςwww.followgreen.gr/tinos. (Για τις σχολικές μονάδες τηςΔευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ενεργή, μέχρι στιγμής, μόνο η δωρεά πόντωνέως ότου υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων και για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας).

Οιμαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικώνμε τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν σε χάρτινους κάδους εντός των σχολικών μονάδων, τα παρακάτω υλικά:

·                  Χαρτί έντυπο(βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)

·                  Αλουμίνιο

·                  Πλαστικό

·                  Καπάκια

·                  Μπαταρίες

·                  Τηγανέλαιο

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητώνμόνοαπό τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Το Followgreen θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχώρησε σε προμήθειαχάρτινων κάδωνανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες. Η διανομή πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου και παρουσία εκπροσώπου του Followgreen.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδωνκαι τηνΚοιν.Σ.Επ. Καλλονή – Κελλιά.Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Τήνου φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας.Με την αλλαγή της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας μας, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή για εμάς και τα παιδιά μας.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας