Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Γίνε Εθελοντής - Μη μένεις θεατής

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                         Τήνος,18/01/2021     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                  Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                                                    ΤΗΛ:   2283360116                                                                                                      e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Με απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, ολοκληρώθηκε το προηγούμενο τριήμερο 15, 16 και 17 Ιανουαρίου η 43η  Αιμοδοσία εις μνήμη Νικολάου Κορνάρου τ. Δημάρχου Τήνου, την οποία διοργάνωσε ο  Δήμος Τήνου σε συνεργασία με το κλιμάκιο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ» στην Τήνο .

            Η αιμοδοσία διεξήχθη στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Νικολάου της Τοπικής Κοινότητας Στενής, στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Ιωάννου της Τοπικής Κοινότητας Κώμης και στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Τήνου.

Η συμμετοχή του Τηνιακού λαού ήταν συγκινητική, έτσι αργά το μεσημέρι της Κυριακής διαπιστώθηκε από το κλιμάκιο της αιμοδοσίας ότι είχαν συμπληρωθεί όλοι οι διαθέσιμοι ασκοί αίματος και περίπου 20 με 25 συμπολίτες μας αν και είχαν την πρόθεση δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 343 φιάλες, αριθμός ρεκόρ με δεδομένες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί αυτό το τριήμερο, καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πανδημίας. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μας και τα άτομα που δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα ο αριθμός των ενεργών αιμοδοτών μας θα έσπαγε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 

            Ο Δήμος Τήνου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες του προς όλους τους αιμοδότες συμπολίτες μας, που με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της αιμοδοσίας έδειξαν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπό τους, μιας και η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μεγαλύτερη ένδειξη φιλαλληλίας και αλτρουισμού.

            Η Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το να δίνει κανείς δέκα λεπτά από το χρόνο του για να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής. Κάτι που φαντάζει επιτακτικότερο στις μέρες μας που η υγεία όλων μας βρίσκεται σε δυνητικό κίνδυνο λόγω της πανδημίας.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά. Και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να φτάσει το κακό στην πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε.

Ευχαριστούμε θερμά τις ενορίες Αγίου Νικολάου Στενής και Αγίου Ιωάννου Κώμης για την παραχώρηση των ενοριακών αιθουσών και ιδιαίτερα τον Δ/ντη του 1ου Δημοτικού Σχολείου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Σχολείου. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στην επιχείρηση του νησιού «ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ» για την  προσφορά γεύματος στο συνεργείο της Αιμοδοσίας.

Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών του Συλλόγου Φίλων Στήριξης Κέντρου Υγείας Τήνου "Νικόλαος Κόγκος" οι οποίοι στάθηκαν πολύτιμοι βοηθοί και ακούραστοι συνεργάτες στη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας και κάλυψαν το δεύτερο γεύμα του συνεργείου της Αιμοδοσίας.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Τήνου για το δώρο ζωής που προσφέρουν ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους τους.

Το επόμενο ραντεβού τον ΙΟΥΝΙΟ του 2021 και στόχος μας ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗ ΦΟΡΆ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !!!!!!!


ΓΙΝΕ  ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ

                                                                       

 


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας