Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού "Ελλάδα 2021"

 

Η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Αγαπητοί συμπολίτες.

Με χαρά σας ανακοινώνω την ένταξη της έκθεσης μαρμαρογλυπτικής «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 2.500 χρόνια μετά. Από την ιστορία στο μύθο» στο πρόγραμμα εορτασμού της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η επιτροπή,  αποφάσισε την 30η Νοεμβρίου 2020  να θέσει υπό την αιγίδα της, την έκθεση Τηνίων μαρμαρογλυπτών, που παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, στο Δημοτικό Μέγαρο Σαλαμίνας και στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, αντίστοιχα, τους μήνες, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020 και να την εντάξει στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με την ευκαιρία εορτασμού των 200 ετών, μετά την Επανάσταση του 1821.

Η Αιγίδα περιλαμβάνει το λογότυπο της Αιγίδας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και το λεκτικό της Επιτροπής «υπό την αιγίδα της Επιτροπής». Το λογότυπο της Επιτροπής έχει κατοχυρωθεί ως σήμα, σύμφωνα με τις διατάξεις της ελληνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και η Επιτροπή είναι η αποκλειστική φορέας των δικαιωμάτων της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας επί του σήματος.

Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αναφέρεται στην έκθεση μαρμαρογλυπτικής, με ανακοινώσεις, παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις, προκειμένου να την κάνει ευρύτερα γνωστή. Ειδική έκδοση της Επιτροπής θα περιλαμβάνει το σύνολο των προτάσεων που έχουν κατατεθεί και εντάσσονται στο πλαίσιο της επετείου.

Ο Δήμος Τήνου συγχαίρει τους Τηνιακούς μαρμαρογλύπτες- καλλιτέχνες για τη μοναδική πολιτιστική τους προσπάθεια, που αναγνωρίστηκε από το φιλότεχνο κοινό, όπου παρουσιάστηκε, όπως και από τα μέλη της Επιτροπής, που εκτίμησαν την ποιότητα των καλλιτεχνημάτων, ανέγνωσαν σε αυτά τη συνομιλία του τεχνίτη με το μάρμαρο, αναγνώρισαν τη μοναδικότητα της έκθεσης και την ενέταξαν στις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021».

Μαζί με τις ευχαριστίες μας προς την Επιτροπή για την ένταξη της δράσης  στις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο της, που είναι να αναδείξει την Επανάσταση του 1821, ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας ιστορίας. Να παρουσιάσει στον κόσμο την Ελλάδα του σήμερα, μετά, από μια πορεία 200 χρόνων, τους Έλληνες που άφησαν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια και να αναδείξει το 2021, ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Στον Δήμο Τήνου είμαστε περιχαρείς που ο Δήμος μας συμμετέχει σε αυτή την εθνική προσπάθεια και ελπίζουμε, σύντομα να ξεπεράσουμε την πανδημία και όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις της Επιτροπής να παρουσιασθούν στους πανέλληνες και σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τη νίκη της Ελλάδας, έναντι του κατακτητή και την επικράτηση των δυνάμεων και των ιδανικών της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και ελευθερίας, έναντι, του σκοταδισμού και του οθωμανικού ιμπεριαλισμού.

Τήνος, 11 Νοεμβρίου 2020,

 

Εμμανουήλ Σώχος,

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Τήνου

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας