Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Τήνος  03 Σεπτεμβρίου  2020                            

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ      

Δελτίο Τύπου

           Τέθηκε σε λειτουργία ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη του Δήμου Τήνου. Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 11/2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Τήνου, συμπαραστάτης του δημότη ορίστηκε ο δικηγόρος Νικόλαος Μαραγκός του Αντωνίου. Ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

 Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή. Κατά την εξέταση καταγγελιών, ο συμπαραστάτης μπορεί να αιτηθεί στοιχεία από το αρχείο των υπηρεσιών του δήμου, υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του π.δ. 28/2015 (Α` 34) για την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία. Εφόσον, ύστερα από εξέταση καταγγελίας, προκύψουν φαινόμενα κακοδιοίκησης, ο συμπαραστάτης δύναται να υποβάλλει συστάσεις προς τις υπηρεσίες του δήμου για την αποτροπή επανάληψής τους.

          Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν καταγγελία στον συμπαραστάτη του δημότη Δήμου Τήνου οφείλουν να συμπληρώσουν πλήρως το συνημμένο έντυπο (φόρμα) καταγγελίας και να και να το υποβάλλουν στο πρωτόκολλο του Δήμου Τήνου όπου φυσικά υπάρχουν αντίγραφα της συνημμένης φόρμας καταγγελίας προς συμπλήρωση. Εφόσον χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες ο συμπαραστάτης του δημότη θα επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί σας.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας