Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Στην τελική ευθεία το έργο: «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ» μετά την καρποφόρηση του διεθνούς διαγωνισμού.


ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην τελική ευθεία το έργο: «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ» μετά την καρποφόρηση του διεθνούς διαγωνισμού.

Με σταθερά βήματα προχωράει ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά και τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση του πρακτικού Ι  επιτροπής διενέργειας του διεθνή διαγωνισμού με τίτλο: «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ-ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ». 
Με τον ορισμό αναδόχου θα είναι δυνατή η επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων ανά έτος, με σκοπό την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και την παραγωγή κομπόστ τύπου Α.  
Η επεξεργασία θα πραγματοποιηθεί  από μία μονάδα με μηχανική διαλογή, βιολογική επεξεργασία, μηχανική ραφιναρία, διαχείριση στραγγισμάτων κλπ, με πλήρη περιβαλλοντική παρακολούθηση και έλεγχο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποτροπή της ρύπανσης και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 2 έτη με δικαίωμα προαίρεσης άλλο ένα και  με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ύψους 1.125.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γ. Σιωτος τόνισε: « Προχωρούμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Μετά την απόφαση  του υπουργικού συμβουλίου για την επιτάχυνση της απαλλοτρίωσης για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και  Μονάδας Κομποστοποίησης του Δήμου Τήνου, σήμερα μπαίνει στη τελική ευθεία και η λειτουργία της απαραίτητης μονάδας που θα επιτρέψει την επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων το χρόνο. Μία λύση που θα ενισχύσει την ανακύκλωση μέχρι την λειτουργία του ΧΥΤΥ και σε κάθε περίπτωση επιτρέπει την πιο φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση.»

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας