Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις ΑνεμογεννήτριεςΑπό τις 7.7.2020 και εφεξής, ξεκίνησε να επιδίδεται η από 25.6.2020 Αγωγή της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου σε βάρος συνολικά 100 Τηνιακών, μεταξύ των οποίων και αιρετών (επάρχου, αντιδημάρχων, επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και πλήθους δημοτικών συμβούλων).

Με την Αγωγή της αυτή, η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» ζητάει από τους 100 εναγόμενους (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος) να της καταβάλλουν άπαντες αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το ποσόν των 328.267,60 ευρώ επειδή δήθεν παρεμπόδισαν παρανόμως τις εργασίες της στην περιοχή «Πράσσα – Πολέμου Κάμπος» και ταυτοχρόνως αιτείται την προσωποκράτησή τους για έναν (1) χρόνο και την απαγγελία σε βάρος εκάστου εξ αυτών χρηματικής ποινής ύψους 10.000,00 ευρώ, σε περίπτωση που «παρεμποδίσουν» τις εργασίες της εκ νέου στο μέλλον.
Είναι εμφανές ότι δια της ανωτέρω παντελώς έωλης, αυτοαναιρούμενης, αντιφατικής, συγκεχυμένης, απαράδεκτης, αόριστης, καταχρηστικής, νόμω και ουσία αβάσιμης Αγωγής της, η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» δεν αποσκοπεί πράγματι σε όσα αιτείται με αυτήν (καθώς ξέρει πολύ καλά ότι θα καταπέσουν στα αρμόδια Δικαστήρια),  τουναντίον στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην δίωξη και την κάμψη του φρονήματος και των  συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.
Ιδίως ως προς το δικαίωµα του συνέρχεσθαι, οφείλουμε να θυμίσουμε (αλλά και να ενημερώσουμε τους Γερμανούς μετόχους της εν λόγω Εταιρείας) ότι καθιερώθηκε στη χώρα µας το πρώτον µε το άρθρο 10 του Συντάγµατος του 1864. Η δε άσκησή του έχει ενεργητικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι αποτελεί και έκφραση συµµετοχής στα πολιτικά και κοινωνικά πράγµατα και φυσικά µπορεί να υλοποιηθεί µόνο συλλογικά, καθίσταται, δηλαδή, δυνατή µόνο µε τη σύµπραξη περισσότερων προσώπων.
Πέραν δε της συνταγµατικής προστασίας, το δικαίωµα του συνέρχεσθαι προστατεύεται και διεθνώς και δη από το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου (ΕΔΣΑ), από το άρθρο 12 παρ. 1 του Χάρτη Θεµελιωδών Δικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΧΘΔΕΕ), καθώς και από το άρθρο 21 του Διεθνούς Συµφώνου για τα ατοµικά και τα πολιτικά δικαιώµατα (ΔΣΑΠΔ).
Επομένως, καθίσταται ηλίου φαεινότερον ότι οι απολύτως ειρηνικές διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους αφενός ενάντια στην καταπάτηση της δημοτικής μας έκτασης (διαφορά της οποίας η οριστική επίλυση από τα τακτικά δικαστήρια και δη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί ακόμα) και αφετέρου ενάντια στην αλλοίωση του φυσιογνωμίας και της ιδιοσυστασίας του νησιού μας, αποτελούν έκφραση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και αυτό ακριβώς επιχειρεί να «πλήξει» η εν λόγω Εταιρεία.
Στρατηγική της επιδίωξη είναι να «τρομοκρατήσει» τους ενεργούς πολίτες του νησιού μας, αλλά και τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του τηνιακού λαού «επικρέμοντας επί των κεφαλών τους τη σπάθη» των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ζητάει δια της ως άνω Αγωγής, με τελικό στόχο να  «φιμώσει» κάθε διαφορετική άποψη, επιστρατεύοντας νομικούς ισχυρισμούς που ακόμα και στις πιο σκοτεινές για τη Δημοκρατία μας περιόδους δεν θα μπορούσαν να διατυπωθούν.
Ωστόσο, η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» φαίνεται ότι «λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο» για ακόμα μία φορά. Η επίμαχη Αγωγή της  είναι βέβαιο και ότι θα καταπέσει στα αρμόδια Δικαστήρια και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να «τρομάξει» κανέναν συμπολίτη μας.
Η Δημοτική Επιτροπή κατά των Ανεμογεννητριών καταδικάζει τις ανωτέρω απόπειρες εκφοβισμού, δίωξης του φρονήματος και ακύρωσης των συνταγματικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις  και τους 100 τηνιακούς που διώκονται από την ως άνω Εταιρεία.
Καλούμε την «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.», έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να σεβαστεί αφενός τον τόπο στον οποίο επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και αφετέρου τους κατοίκους του και να πάρει τώρα πίσω την κατάπτυστη ως άνω Αγωγή της, η οποία προσβάλλει βάναυσα το δημοκρατικό μας φρόνημα και τις συνταγματικές μας ελευθερίες.
Η «τρομοκρατία» των αγωγών και των διώξεων επί «δικαίων και αδίκων» δεν θα περάσει στο νησί μας που έχει μάθει να μάχεται για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του ανά τους πολλούς αιώνες της πλούσιας ιστορίας του.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας