Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μήνυμα Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου για την ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες στη Τήνο στις 22 Νοεμβρίου 2019.






Αγαπητοί φίλοι, 



Ως Δήμαρχος, ως Παριανός και ως Κυκλαδίτης, ο αγώνας σας ενάντια στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου στη Τήνο και η δικαιολογημένη κινητοποίηση σας, με βρίσκει σύμφωνο και συμπαραστάτη.



Πρόκειται να συντελεστεί μία μεγάλη παρέμβαση στον τόπο σας που μοιραία θα επιφέρει αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, καταστροφή του οικοσυστήματος, επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού και την υγεία των κατοίκων που διαμένουν κοντά στις ανεμογεννήτριες.



Στην Πάρο, έχει συσταθεί Δημοτική Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών της Πάρου, του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου και παγκοσμίως. Η δυναμική που εκφράζει η συσπείρωση όλων των Παριανών γύρω από αυτόν τον αγώνα μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον.

  • Διεκδικούμε την ακύρωση των πολιτικών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας.

·         Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τον τόπο μας από τις τεράστιες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στη Πάρο.

·         Απαιτούμε την παροχή επαρκούς, ασφαλούς και φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας για την κατανάλωση των νοικοκυριών  σαν αποτέλεσμα ενός άλλου ενεργειακού σχεδιασμού.

  • Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός κινήματος για την υλοποίηση των παραπάνω, που θα αποτρέπει στη πράξη  κάθε προσπάθεια  μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.



Φίλοι Τήνιοι,



Η ένωση δυνάμεων για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, αποτελεί την αφετηρία για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και αύριο στα νησιά μας. Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός. Ο αγώνας αυτός  στο τέλος θα δικαιωθεί. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.



Μάρκος  Κωβαίος

                                                                                     Δήμαρχος Πάρου
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας