Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Δήμος Τήνου: «Ο αγώνας κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Τήνο συνεχίζεται»


ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

« Ο αγώνας κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Τήνο συνεχίζεται»

Όπως γνωρίζετε, μετά από αίτηση του Δημάρχου Τήνου Γιάννη Σιώτου, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τήνου, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1702/161/28.2.2019 απόφασή της, διέκοψε τις οικοδομικές εργασίες που εκτελούσε η εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» σε μισθωμένο αγροτεμάχιο στη θέση «ΠΡΑΣΣΑ - ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΜΠΟΣ» της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων του Δήμου μας, οι οποίες αφορούσαν την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Κτηρίου Ελέγχου και Βάσεων Έδρασης Ανεμογεννητριών», για την κατασκευή αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ανεμογεννητριών) ισχύος 1,8 ΜW, από την εν λόγω εταιρεία.
Η διακοπή των παραπάνω οικοδομικών εργασιών από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας, έγινε λόγω μεταγενέστερων τροποποιήσεων στο σχεδιασμό του έργου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, οι οποίες δεν υπήρχαν όταν είχε εκδοθεί η άδεια Δόμησης.
Η εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» υπέβαλε προς το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά,  εναντίον του Δήμου Τήνου και κατά της παραπάνω απόφασης διακοπής των οικοδομικών εργασιών, την από 21-4-2019 Αίτηση Ακυρώσεως και την από 23-4-2019 Αίτηση Αναστολής Εκτελέσεως, με ταυτόχρονη αίτηση για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής από το Δικαστήριο, ώστε να λάβει άμεσα συνέχιση των οικοδομικών εργασιών εγκατάστασης του Αιολικού Πάρκου της.
Ο Δήμος Τήνου με συντονισμένες ενέργειες των Δικηγόρων του κ.κ. Τρύφωνα Κόλλια και Μηνά Άσπρου και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δόμησης του, απέκρουσε εμπεριστατωμένα την αίτηση χορήγησης Προσωρινής Διαταγής, με αποτέλεσμα χθες 16-5-2019, μετά από συζήτηση δύο (2) ωρών, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά να απορρίψει την εν λόγω αίτηση της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.».
Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι απετράπει η προσπάθεια της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» να λάβει άμεσα συνέχιση των εργασιών εγκατάστασης του Αιολικού Πάρκου της, ενόψει και του γεγονότος ότι αναμένουμε σύντομα απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της από 10-2-2016 Αιτήσεως Ακυρώσεως που άσκησε ο Δήμος μας κατά της εγκατάστασης που παραπάνω αιολικού πάρκου, η οποία συζητήθηκε στις 9-1-2019.
Είναι σαφώς θετικό ότι κερδίσαμε μια μάχη! Αλλά ο αγώνας κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας είναι πολυμέτωπος και συνεχίζεται!!!! Στον αγώνα αυτό του Δήμου μας, σας θέλουμε όλους αρωγούς και συμπαραστάτες. 
    
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας