Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων 2019

Η ΤΗΝΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, στο φιλόξενο κτίριο της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων έγινε η ετήσια συνάντηση των πολιτιστικών φορέων του νησιού μας, με τον Δήμο Τήνου, σε μια προσπάθεια ορθού προγραμματισμού των εκδηλώσεων και δράσεων, για το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019.
Στη συνάντηση μετείχαν 44 πολιτιστικοί φορείς της Τήνου και όλοι παρουσίασαν τη σχεδιαζόμενη ποιοτική, πολιτιστική τους δράση έτους 2019. Αποδείχθηκε, ότι, η Τηνιακή κοινωνία και οι φορείς της διακατέχονται, από πνεύμα ενότητας και συνεργασίας και ενστερνίζονται πλήρως τη σπουδαιότητα της συναρίθμησης του νησιού μας στους δέκα σημαντικότερους πολιτιστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Το Δήμο Τήνου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Σώχος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ανάδειξης του νησιού μας σε μείζονα πολιτιστικό προορισμό, γεγονός, που καταγράφεται ήδη στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα Μουσεία του Πύργου. Τόνισε την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης του προσφερόμενου  «πολιτιστικού προϊόντος», της ορθής και συνετής διαχείρισης του χειροποίητου τοπίου της ενδοχώρας, του σεβασμού στη λαϊκή αρχιτεκτονική και στη διατήρηση, ανάδειξη και προβολή της τέχνης και του πολιτισμού μας.
Ο Δήμος Τήνου και τα Νομικά του Πρόσωπα, Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» και η Κοινωφελής Επιχείρηση σχεδίασαν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, που εστιάζονται, στο Συνέδριο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, στον εορτασμό των 100 χρόνων, από το θάνατο του Ξωμερίτη καλλιτέχνη Δημήτρη Φιλιππότη, στον εορτασμό του "ΕΤΟΥΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑ", στη διοργάνωση του "Φεστιβάλ Πέτρας", αφιερωμένου στην ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ, στην ανάδειξη των φαρικών μνημείων της Τήνου, στο σχεδιασμό περιπατητικών-πεζοπορικών διαδρομών σε όλο το νησί και στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Δήμου Τήνου.
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Τήνος οφείλει να προετοιμάζεται για κορυφαίες δράσεις πολιτισμού, που επικεντρώνονται, το 2020 στο Παγκυκλαδικό Συνέδριο της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών και στον εορτασμό των 80 χρόνων, από τον τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ, το 2021 στον εορτασμό των 200 χρόνων, από την Επανάσταση του 1821 και το 2023 τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την Εύρεση της Αγίας Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Σώχος αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Τήνου, κατά της εγκατάστασης των Αιολικών Πάρκων στο νησί.
Τόνισε την ενότητα και αποφασιστικότητα του Τηνιακού λαού στο μείζον πρόβλημα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στον τόπο μας και τους κινδύνους και επιβαρύνσεις στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, που απορρέουν από (τυχόν) εγκατάστασή τους. Καθολικό αίτημα της συνάντησης, να γίνει ενημέρωση για τα σχεδιαζόμενα Αιολικά Πάρκα στην Τήνο, στην εν Αθήναις Τηνιακή παροικία.
Η συνάντηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και ενημερωτική. Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν, θα καταγραφούν στο ημερολόγιο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τήνου, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019, το οποίο θα επιδέχεται αναδιαμόρφωση  και θα αναρτηθεί σε μόνιμη βάση στο ιστολόγιο του Δήμου Τήνου, ενώ το διαμορφωθέν μέχρι της σήμερον πρόγραμμα θα αποσταλεί σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς.

Μεγάλο κέρδος της συνάντησης: ο Πολιτισμός ενώνει!
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας