Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

2η συνάντηση - ενημέρωση για το Σ.Β.Α.Κ. του Δήμου Τήνου


  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 04/10/2018 και ώρα 18:00 με πρωτοβουλία του Δήμου Τήνου, η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις διαδικασίες της διαβούλευσης με τους φορείς του Δήμου και τους πολίτες.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε από τα μέλη της ομάδα έργου, της εταιρίας DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING SA, που έχει αναλάβει «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου και Επιστημονικής υποστήριξης για την Εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Τήνου».Το έργο  χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινο Ταμείο.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) έχουν στόχο να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σύστημα αστικών συγκοινωνιών και μετακινήσεων που:
           εξασφαλίζει προσβασιμότητα των θέσεων εργασίας και των υπηρεσιών σε όλους
           βελτιώνει την προστασία και την ασφάλεια των μετακινουμένων
           μειώνει την ρύπανση, τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας
           αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα των μεταφορών ανθρώπων και εμπορευμάτων
           ενισχύει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.
Η συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Αντιδημάρχου Τήνου κ. Αναστασίας Δεληγιάννη η οποία επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εν λόγω έργου καθώς επίσης και την ανάγκη στήριξης της προσπάθειας που καταβάλλεται από την πλευρά του Δήμου στο πλαίσιο του έργου προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου καθώς επίσης και των επισκεπτών ως προς τις μετακινήσεις. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τις φάσεις της διαβούλευσης με τους φορείς, τους μαθητές και τους πολίτες και στη συνέχεια τα πρώτα προτεινόμενα μέτρα του ΣΒΑΚ για το Δήμο της Τήνου .
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων ( Εμπορικός Σύλλογος, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Εκπρόσωποι οδηγών ταξί, ΚΤΕΛ, Γραφεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων. Εκπρόσωποι Συλλόγου ΑΜΕΑ, Εκπαιδευτικοί) της πόλης και πολίτες και κατάθεση των αρχικών προτάσεων σε επίπεδο σχεδιασμού συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων σεναρίων.
Το επόμενο στάδιο αφορά στην ανάπτυξη του κοινού οράματος, των προτεραιοτήτων και των στόχων αλλά και στο Οριστικό ΣΒΑΚ συμπεριλαμβανομένης της μεθοδολογίας παρακολούθησης και αξιολόγησης των Μέτρων.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας