Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ: ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ!


Ο Πολιτισμός και η τέχνη μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωριστούμε, μέσω των συναντήσεων, « 9 Μουσεία-9 Τόποι », του Π.Ι.Ο.Π, που έγιναν στη Δημητσάνα το 2017 και στα Ιωάννινα το 2018, όπου το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Πειραιώς έχει κατασκευάσει τα Μουσεία Υδροκίνησης και Αργυροχοϊας, αντίστοιχα.
Οι συναντήσεις αυτές ανέδειξαν τα προτερήματα και την ωφελιμότητα μιας συνεργασίας των Δήμων μας, σε θέματα Πολιτισμού, που στόχο έχουν την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, κατά τόπους και ευρύτερα, μέσω των Μουσείων του Π.Ι.Ο.Π., αλλά και μεταξύ των Δήμων μας. Καταθέσαμε προτάσεις συνεργασίας, για το ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ, που υλοποιείται το 2018, με εκθέσεις των Τηνίων Μαρμαρογλυπτών, στην Τήνο, Χίο και Ιωάννινα, μέσω των Δήμων η των Νομικών τους Προσώπων και για τη διοργάνωση ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ, όπου, ο Πολιτισμός της Πέτρας ανέδειξε προικισμένους τεχνίτες, ικανούς να μετρούν τους παλμούς της και να αφουγκράζονται τα τραγούδια της.
Η αλληλογνωριμία, ανάμεσα στους πολιτισμούς της πέτρας της πατρίδας μας, θα μας κάνει όλους, πλούσιους σε εμπειρίες και περισσότερο συνειδητούς θεματοφύλακες της μεγάλης ελληνικής κληρονομιάς, που έχει την πέτρα, ως κεντρικό φορέα και εκφραστή της. Η αλληλογνωριμία με « νόες και άστεα » ανάλογης ταυτότητας εμβαθύνει την αυτογνωσία κάθε κοινωνικής ομάδας και εμπλουτίζει τον πνευματικό και αισθητικό προβληματισμό μας.
Η προσπάθειά μας αυτή, θα πρέπει να ξεκινήσει, από τις πραγματικές συνθήκες ζωής, κάθε τόπου, να παρακολουθήσει τις κοινωνικές δομές, την οργάνωση της καθημερινότητας και να καταλήξει στα έργα του πνευματικού βίου, σε πνευματικές, αισθητικές και πολιτιστικές αξίες, που αναδεικνύονται, μέσα, από τον διηνεκή και ατέρμονα διάλογο με την πέτρα. Γλυπτική, ζωγραφική, χαρακτική, σχέδιο, μουσική, ποίηση, διακόσμηση, τραγούδι, μύθος , φωτογραφία κ.α.
Προτείνουμε, σε πρώτη φάση του διαλόγου και της συνεργασίας μας, όσοι Δήμοι επιθυμούν, να προβούν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος, να ανταλλάξουμε σχετικό προβληματισμό, κατ αρχάς, σε θεωρητικό επίπεδο, με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων, ερευνητών του λαϊκού Πολιτισμού και καλλιτεχνών και να γίνει συνάντηση στη Αθήνα η αλλού, τους πρώτους μήνες του 2019, εκπροσώπων των Δήμων μας, ώστε, να γίνει επιλογή και ιεράρχηση των δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν.
Η συνεργασία και συμμετοχή  του Π.Ι.Ο.Π. και των κατά τόπους Μουσείων του, εννοείται ότι είναι επιθυμητή και πρωτευούσης σημασίας, ιδιαίτερα, στο στάδιο υλοποίησης του προγράμματος δράσης, που θα αποφασισθεί.

Τήνος, 5 Νοεμβρίου 2018, με εκτίμηση, Εμμανουήλ Σώχος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Τήνου.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας