Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση του Δήμου Τήνου για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/10/2018 και ώρα 11:00 το πρωί με πρωτοβουλία του Δήμου Τήνου, η πρώτη συνάντηση - συζήτηση φορέων και πολιτών του Δήμου με μέλη της ομάδα έργου της εταιρίας DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING SA, που έχει αναλάβει την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου και χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινο Ταμείο.
Οι βασικοί στόχοι του ΣΒΑΚ είναι:
•ο σχεδιασμός πολιτικών για τη βιώσιμη κινητικότητα
•η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη
•η αναβάθμιση του περιβάλλοντος με περιορισμό της ρύπανσης και του θορύβου
•η βελτίωση της μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς
•η ενίσχυση του περπατήματος και του ποδηλάτου
•η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
Τη συνάντηση συντόνισε η Αντιδήμαρχος Τήνου και Πρόεδρος της Ομάδας ΣΒΑΚ από την πλευρά του Δήμου κ. Αναστασία Δεληγιάννη.Η συνάντηση ξεκίνησε με παρουσίαση της μεθοδολογίας του ΣΒΑΚ από το μέλος της Ομάδας Έργου και καθηγητή του ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγο –πολεοδόμο, κ. Θάνο Βλαστό,  ο οποίος παρουσίασε στη συνέχεια και τους λόγους αναγκαιότητας υλοποίησης του ΣΒΑΚ για το Δήμο Τήνου.
Σε επόμενη φάση ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων να καταθέσουν τις απόψεις τους σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προς τις μετακινήσεις τους στον Δήμο.
Στο επόμενο στάδιο της συνάντησης μοιράστηκαν ερωτηματολόγια που αφορούν τις μετακινήσεις των κατοίκων και των μαθητών των σχολείων του Δήμου προς τους εκπροσώπους των φορέων προκειμένου να μοιραστούν στους κατοίκους, στους γονείς των μαθητών και στους μαθητές και να καταγραφούν πληρέστερα τα προβλήματα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ως προς τις μετακινήσεις τους στο Δήμο.
Στο τέλος της συνάντησης ακούστηκαν οι απόψεις των εκπροσώπων των φορέων, παρουσιάστηκε το σύμφωνο συνεργασίας και η συνάντηση έκλεισε με χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιάννη Σιώτου, ο οποίος  σε μια αποστροφή του λόγου του υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης αυτής της προσπάθειας η οποία δύναται να βελτιώσει την καθημερινότητα πρωτίστως των Δημοτών αλλά και των επισκεπτών της Τήνου στο πλαίσιο μιας βιώσιμης αστικής κινητικότητας για το Δήμο.    







Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας