Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,
ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια εποχή με συνεχώς αυξανόμενες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.  
Στις Κυκλάδες δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας σε Άνδρο, Πάρο, Θήρα, Κέα κτλ. Ενώ είναι δεδομένη η αναγκαιότητα συγκρότησης εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας, στην Τήνο δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη τέτοια ομάδα.
Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες της Τήνου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή και ένταξη σε εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας για δασοπυρόσβεση – δασοπροστασία – διάσωση που θα δραστηριοποιείται στη νήσο Τήνο.  
Η εθελοντική ομάδα θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση και εξοπλισμό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αίτηση ένταξης εθελοντή από την ιστοσελίδα του Δήμου Τήνου, από το Δημοτικό Κατάστημα (Πρωτόκολλο) και από τα κατά τόπους γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων. Τηλ. επικοινωνίας: 22833 60109 (Ειρήνη Λαζούρα)
Η Αντιδήμαρχος Τήνου
για θέματα Πολιτικής Προστασίας


Λουκρητία Άνδροβικ
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας