Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 10 Αυγούστου η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη



Στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης όπου το βιβλίο χάνει καθημερινώς έδαφος, δύο νέοι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία εναλλακτική βιβλιοθήκη για όλους αυτούς που αγαπούν το βιβλίο και δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτό.


Ο λόγος για την ανταλλακτική βιβλιοθήκη, η οποία αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης ενώ επίσης εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση. Είναι λειτουργική αλλά και ανθεκτική, αφού προορίζεται για εξωτερική χρήση.    (κατασκευασμένη από σίδερο και τεχνητό γυαλί, αυτοφωτιζόμενη καθώς υπάρχει τοποθετημένο φωτοβολταικό και χωρητικότητα που φτάνει τα 350 βιβλία).

Είναι μια βιβλιοθήκη που λειτουργεί χωρίς κανένα περιορισμό, αφού ο καθένας μπορεί να φέρει ή να πάρει όσα βιβλία θέλει, δεν χρειάζεται εγγραφή ή κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Επιπρόσθετα, είναι προσβάσιμη στο κοινό 24 ώρες το 24ωρο και η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως η προσφορά κάθε έντυπου υλικού είναι δεκτή και το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Το μόνο που χρειάζεται είναι η διάθεση όλων να μοιραστούν τα παλιά τους βιβλία και να ανακαλύψουν νέα.

Παρόμοιες ενέργειες για την τοποθέτηση ανταλλακτικής βιβλιοθήκης έχουν γίνει στο Δήμο Κηφισιάς, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο προαύλιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και στην πλατεία Δεξαμενής, στο Κολωνάκι.

Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι να προάγει την κοινωνική προσφορά και αλληλεπίδραση και ταυτόχρονα υπόσχεται την πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.
Ξεκινώντας αυτήν την πρωτοβουλία και στο νησί μας, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως μας διαθέσετε και μοιραστείτε τα δικά σας βιβλία.

Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στην τεράστια αυτή προσπάθεια και να βάλει το δικό του λιθαράκι ώστε να γίνει αυτή η βιβλιοθήκη, μεγάλη, όπως ακριβώς της αξίζει.
Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη , με την κατάλληλη ενημέρωση, προβολή αλλά και την πολύτιμη στήριξή μας μπορεί να διατηρείται ζωντανή.

Η συνεργασία καθενός και καθεμιάς είναι πολύτιμη προκειμένου να εμπλουτίσουμε την ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Δε χρειαζόμαστε απλώς βιβλία, χρειαζόμαστε βιβλία που όποιος τα διάβασε τα αγάπησε και θέλει να μοιραστεί με τους άλλους την απόλαυσή τους. Βιβλία που περνώντας από χέρι σε χέρι δημιουργούν ένα δίκτυο αναγνωστών που επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες.


Η πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση για παραπάνω ενημέρωση, δράση και φυσικά ενίσχυση θα είναι πάντα ανοιχτή, όπως άλλωστε και η βιβλιοθήκη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Δήμο Τήνου είναι γεγονός και θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 20.30 στην πλατεία Ελευθερίας (πλησίον ταχυδρομείου) όπου σας καλούμε να ενισχύσετε και να αγκαλιάσετε αυτό το μικρό κόσμημα της πόλης μας.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας