Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τήνος: Ο Μάης τής πάει πολύ

img_9769-pirgos
Τα καφέ στην πλατεία του Πύργου. (Φωτογραφία: © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ

Για να γνωρίσετε την ανοιξιάτικη Τήνο, χωρίς την πολυκοσμία του Αυγούστου. Από 7 έως 13 Μαΐου πραγματοποιείται το φετινό Tinos Food Paths, το φεστιβάλ φαγητού που διοργανώνουν επιχειρηματίες και κάτοικοι του νησιού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενείται πλήθος εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες ξεναγήσεις στην τηνιακή ύπαιθρο, συζητήσεις, γαστρονομικές εμπειρίες, θεματικά μενού και άλλα.

ΠΟΥ ΘΑ «ΠΙΑΣΟΥΜΕ» ΤΟΝ ΜΑΗ
Ο καιρός είναι ιδανικός για πεζοπορίες: ούτε πολλή ζέστη ούτε πολύς αέρας και κρύο. Είναι λοιπόν ευκαιρία να γνωρίσετε πραγματικά τις «εξοχές» του νησιού, μέσα από το καλά οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών του. Προτείνουμε τη διαδρομή Καρδιανή-Υστέρνια-Πύργος για να εξερευνήσετε το βόρειο τμήμα της Τήνου – περίπου 3 ώρες. Διαδρομή με πολύ πράσινο είναι αυτή που ξεκινάει από το χωριό Φαλατάδος και καταλήγει στην παραλία Λιβάδα (διάρκεια περίπου 3 ώρες).

Η άνοιξη προσφέρεται για βόλτες στην εξοχή. (Φωτογραφία: ©  ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)
ΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ
Τα φρέσκα τυριά είναι οι «πρωταγωνιστές» της εποχής και μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στα τυροκομεία του νησιού για να τα γευτείτε, αλλά και να τα προμηθευτείτε για το σπίτι. Στο χωριό Κέχρος λειτουργεί το τυροκομείο San Lorenzo (τηλ. 22830-41549) που παράγει «πέτρωμα», «μαλαθουνάκι», «μπαλάκι» – όλα ντόπια. Η Αγγέλα Ρουγγέρη (τηλ. 6948-259417) στο χωριό Στενή φτιάχνει καρίκι, ένα μοναδικό τοπικό τυρί το οποίο ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα και αποκτά δυνατή γεύση.

Γευτείτε ντόπια προϊόντα στη Μαραθιά. (Φωτογραφία: ©  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ

Για περιποιημένους μεζέδες και παραδοσιακά κυρίως πιάτα σε χαλαρό περιβάλλον στο Μύρτιλο (Αφεντούλη και Βιτάλη, Χώρα, τηλ. 22833-00605). Για πολύ καλό πρωινό και μοναδική κυκλαδίτικη κουζίνα στη Μαραθιά (Άγ. Φωκάς, τηλ. 22830-23249). Για πιο δημιουργικά πιάτα στο Ήταν ένα μικρό καράβι (Τριών Ιεραρχών, Χώρα, τηλ. 22830-22818) και για πίτσες με σπιτική ζύμη και δροσερά κοκτέιλ στο Dough & Shaker (Πύργος, τηλ. 22830-31119). Για λουκουμάδες, παγωτό και καλοφτιαγμένα γλυκά στις Μεσκλιές (Παραλία Χώρας, τηλ. 22830-22151).

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

•Για ησυχία και πολυτέλεια στις σουίτες White Tinos Luxury Suites στη Στενή (τηλ. 6936-003500, από 126 ευρώ για 2 άτομα με πρωινό).
•Για παραδοσιακές κυκλαδίτικες κατοικίες με θέα θάλασσα στο συγκρότημα Βορεάδες στη Χώρα (Νικολάου Φωσκόλου 7, τηλ. 22830-23845, από 72 ευρώ το δίκλινο).

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ

Σε 4½ ώρες με συμβατικό πλοίο καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά (από 26,50 ευρώ το άτομο η απλή μετάβαση).

Μόνιμα εκθέματα του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο. (Φωτογραφία: ©  Χρήστος Γαλάζιος/Φωτογραφικό Αρχείο ΠΙΟΠ)
ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
Θα ευχαριστηθείτε τις βόλτες στα σοκάκια και στην πλατεία του Πύργου, όπου δεν κυκλοφορούν οχήματα, ενώ το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον ίδιο οικισμό οργανώνει συχνά δραστηριότητες για παιδιά. (Πύργος, τηλ. 22830-31290)
 
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας