Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Το λαϊκό παραμύθι «Της ελιάς το δάκρυ» ζωντανεύει στο Μουσείο ΜαρμαροτεχνίαςΤο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4), διοργανώνει την Παρασκευή 27 Απριλίου (ώρες 10:00-12:00) αφήγηση παραμυθιού στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.
Ειδικότερα, παιδιά Νηπιαγωγείου και σχολικές ομάδες Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Της ελιάς το δάκρυ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ. Η ιστορία του αγοριού με το ιδιαίτερο όνομα προέρχεται από σαμιώτικο λαϊκό παραμύθι, που εικονογραφείται με μαγικό τρόπο από τη Διατσέντα Παρίση. Πρόκειται για τις περιπετειώδεις αναζητήσεις του αγοριού που διέθετε αξιοθαύμαστες δυνάμεις και ασκούσε μεγάλη γοητεία τόσο στα στοιχεία της φύσης όσο και σε μυθικές υπάρξεις, όπως τους δράκους που τον συνόδευαν στην περιήγησή του. Η λαϊκή ταύτιση ενός προσώπου με την ελιά προφανώς λειτουργεί ως σύμβολο της παντοδυναμίας και εξάπλωσης του λαδιού και της ελιάς στις παραδοσιακές κοινωνίες της Μεσογείου. 
Το παραμύθι θα «ζωντανέψουν» η Μαρία Δασκαλάκη και ο Γιάννης Μιχαήλ, ο οποίος θα το πλαισιώσει με παραδοσιακή μουσική. Με αφήγηση, εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν και θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς που κρύβουν τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).


Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας