Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 1.125.00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ


Σε συνέχεια επίπονων προσπαθειών και διαπραγματεύσεων σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο νησί μας, ο Δήμος Τήνου κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1.125.000 ευρώ για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που στοχεύει στη μείωση του όγκου και την ασφαλή αποθήκευσή τους έως την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ. Τήνου.
Πρόκειται για ένα έργο που θα εξασφαλίσει τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και θα δώσει ανάσα στο νησί κατά τη διάρκεια της κρίσιμης μεταβατικής περιόδου που διανύουμε μέχρι την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ΧΥΤΥ, η οποία θα λύσει οριστικά το θέμα των απορριμμάτων στην Τήνο.
Ειδικότερα, με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε το έργο «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΣΑ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ» στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Το έργο περιλαμβάνει την επεξεργασία των νέων παραγόμενων σύμμεικτων απορριμμάτων με στόχο την ανάκτηση υλικών και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού από το βιοαποδομήσιμο κλάσμα, την μείωση του όγκου τους και την ασφαλή αποθήκευσή τους έως την κατασκευή του ΧΥΤΥ στην Τήνο.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας