Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ο Guardian υμνεί τη μαρμαροτεχνία και το κρασί της Τήνου

Για τους Έλληνες καθώς και για όσους πατούν το πόδι τους στα μαγικά της εδάφη, η Τήνος αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό που εντυπωσιάζει όσους αγαπούν το φυσικό πλούτο, τις παραμυθένιες εικόνες, το καλό φαγητό και το εξαιρετικό κρασί. 
Λόγοι που «οδήγησαν» τους συντάκτες του βρετανικού Guardian σε ένα εκτενές αφιέρωμα γι’ αυτό το μέρος. Με τους αρθρογράφους να ξεκινούν από την ιστορία της Τήνου στη μαρμαροτεχνία (η εξαγωγή των μαρμάρων της Τήνου είναι γνωστή παγκοσμίως ενώ η τηνιακή μαρμαροτεχνία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της αϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO), σημειώνουν πως οι γλύπτες έχουν μετατρέψει κάθε σκάλισμα, πόρτα και σιντριβάνι σε έργο τέχνης. 
Σε άλλο κομμάτι του κειμένου, η βρετανική εφημερίδα εξυμνεί το καλό κρασί που μπορεί να γευτεί κάποιος εκεί, σημειώνοντας, βέβαια, ότι η στροφή στη κτηνοτροφία το 1970 έφερε την καταστροφή των αμπελώνων. Η δημοσιογράφος Ρέιτσελ Χόουαρντ, που υπογράφει μεταξύ άλλων το κείμενο, παραθέτει και μέρος συνομιλίας της με τον Μιχάλη Κοντιζά, που βρίσκεται πίσω από το Volacus Wine και παράγει βιολογικά κρασιά. «Η Ελλάδα χρειάζεται τον τουρισμό, καθώς δεν παράγουμε πολλά. Αλλά θέλουμε όσους έρχονται να δοκιμάσουν τα πράγματα που παράγουμε» λέει στη Χόουαρντ ο οινοποιός.
Προϊόντα με άρωμα Τήνου
Μπορεί η δημοσιογράφος του Guardian να αναφέρεται στο καλό κρασί, όμως, η Τήνος έχει τόσο καλούδια να προβάλει. Η άγρια αγκινάρα, που καλλιεργείται στην κοιλάδα της Κώμης, τα ξακουστά τηνιακά σκόρδα, το τηνιακό τυρί, το πέτρωμα (τυρί ανάλατο), η κοπανιστή και η γραβιέρα Τήνου (προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης), το ανθότυρο, το μαλαθούνι είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος που επισκέπτεται το νησί.  
Ακόμη, το θυμαρίσιο μέλι και το «ροζακί» σταφύλι, το τοπικό ρακί, ελαφρύ και εξαιρετικής ποιότητας, δεν μπορούν να απουσιάζουν από τη λίστα του κάθε ταξιδιώτη. Όπως άλλωστε και η λούζα -χοιρομέρι ψημένο στο κόκκινο κρασί-, το τηνιακό λουκάνικο, οι λιαστές ντομάτες και η κάπαρη. 
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας