Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, με τον Δήμαρχο Τήνου, Γιάννη Σιώτο.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα δυο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Εσωτερικών, (ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ) συνολικού ύψους 740 εκατ. ευρώ, σε συνάρτηση με τις ανάγκες του Δήμου και τις δυνατότητες αξιοποίησης των αντίστοιχων προσκλήσεων που έχουν εκδοθεί ή αναμένεται σύντομα η έκδοσή τους, όπως αυτή για τις Παιδικές Χαρές. 
Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής υποβλήθηκε αίτημα ώστε να ενισχυθεί ο Δήμος για έργα που αφορούν στην αποτροπή εμφάνισης φαινομένων λειψυδρίας στο νησί. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου ωριμάζουν μελέτες για έργα σχετικά με την ύδρευση του νησιού, τα οποία ενδέχεται να μπορούν να ενταχθούν στις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις που προβλέπει ο «ΦιλόΔημος ΙΙ».
Από τη συζήτηση προέκυψε η καταλυτική επίδραση των νέων προγραμμάτων που ανέπτυξε το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα οποία αντλούν πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προκειμένου να ενισχύσουν συγκεκριμένους τομείς, με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ενδεικτικά, με την αναμενόμενη πρόσκληση για τις Παιδικές Χαρές, που αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού και υλικών κατασκευής, ο Δήμος Τήνου μπορεί να λάβει ουσιαστική ενίσχυση ώστε να επαναλειτουργήσουν οι 20 παιδικές χαρές που διαθέτει. Σημαντική κρίνεται και η ενίσχυση για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων που περιλαμβάνει και αύλειους  χώρους.
Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα εμπλουτίζουν την «εργαλειοθήκη» του υπουργείου για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχεδιάστηκαν με απλότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις θεσμικές στρεβλώσεις, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στις τεχνικές δυνατότητες των δήμων να αξιοποιούν χρηματοδοτήσεις και προγράμματα. Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τους αιρετούς είναι εφικτό να ενεργοποιηθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στοιχείο που θεωρείται κρίσιμης σημασίας στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
πηγή: www.ypes.gr
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας