Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)υποδέχεται τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, με δυο εργαστήρια και μια ταινία στο πνεύμα της εποχής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15Δεκεμβρίου  (ώρες10:30-12:30) οι μικροί φίλοι του Μουσείου, με την εμψύχωση της εικαστικού Πάολας Παλαβίδη, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πρωτότυπα στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, για να στολίσουν το δέντρο ή το σπίτι τους. Το εργαστήρι απευθύνεται σεσχολικές ομάδεςΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00-12:00), ημέρα στο Μουσείο θα ξεκινήσει με εργαστήρι κατασκευής του ελληνικού συμβόλου των Χριστουγέννων, του καραβιού.Υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Πάολας Παλαβίδη και αξιοποιώντας παλιά υφάσματα, κορδόνια, κουμπιά και εφημερίδες, που θα βρουν στο Μουσείο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους καραβάκι, για να πλεύσει η καινούργια χρονιά με ούριο άνεμο και ανοιχτά πανιά!Στη συνέχεια,θα προβληθεί η ταινία «Μέσα στη χριστουγεννιάτικη νύχτα» του Lourens Blok, («A Christmoose Story», 2013, 85΄).
Στη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με το έλκηθρο του ΆιΒασίλη, ένας τεράστιος τάρανδος προσγειώνεται ανώμαλα στο σαλόνι ενός παιδιού, του οποίου η απουσία του πατέρα εκείνα τα Χριστούγεννα χάλαγε τη γιορτή. Η ζεστή καρδιά του τάρανδου θα ψυχαγωγήσει την οικογένεια, όσο όλοι περιμένουν να γιατρευτεί το πληγωμένο του πόδι και το ταξίδι του να συνεχιστεί, ώστε όλοι να λάβουν και φέτος το χριστουγεννιάτικό τους δώρο.
 
Η συμμετοχήσε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).



Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Τ: 22830 31290 | www.piop.gr





Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας