Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση Συλλόγων και Φορέων της Τήνου για τον περιπατητικό τουρισμό

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΤΗΝΙΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1876
Ασημ. Φωτήλα 40 και Λ. Αλεξάνδρας, 114 73 Αθήνα
Τηλ. 210 8217361 Email: adelfotistinion@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεύτερη Συνάντηση Συλλόγων και Φορέων της Τήνου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6/11/2017 η Συνάντηση Συλλόγων και Φορέων της Τήνου που διοργάνωσε η Αδελφότητα των Εν Αθήναις Τηνίων. Το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης ήταν η τουριστική προβολή του νησιού και ειδικότερα η ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού μέσα από τη χαρτογράφηση των μονοπατιών της Τήνου.
Παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Τήνου κ. Αναστασίας Δεληγιάννη, που μαζί με τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο της «Paths of Greece», έκαναν ενημέρωση για το ολοκληρωμένο project των διαδρομών που μπορεί να ακολουθήσει ένας περιπατητής στο νησί, κάτι που ενισχύεται με τη χρήση της τεχνολογίας μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα, χάρτες, φωτογραφίες, σημάνσεις κλπ.
Η παρουσίαση εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν ή να εκφράσουν τις απορίες τους επί του θέματος, αναπτύσσοντας έναν αμφίδρομο και γόνιμο διάλογο με τη κ. Δεληγιάννη.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πρασίνου» κ. Ιωάννης Ψάλτης ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς και την ιστορία του Συλλόγου, παρότρυνε τους συμμετέχοντες συλλόγους να αναπτύξουν τις καλλιέργειες φυτών που ευδοκιμούν στην Τήνο.
Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η επισκευή του Φάρου της Λειβάδας. Για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μίλησε ο κ. Μάρκος Αλβέρτης από τον Σύλλογο Στενής «Ο Τσικνιάς», ενώ για το θέμα υπήρξαν πολλές επισημάνεις και τοποθετήσεις.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Εν Αθήναις Τηνίων Μανώλης Σκαρής ενημέρωσε τους Συλλόγους της Έξω Μεριάς για την πορεία του έργου της προτομής του ιατρού Αλκιβιάδη Σκούταρη, που θα έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη.  
Στην συνάντηση συμμετείχαν πάνω από είκοσι εκπρόσωποι Συλλόγων του νησιού και εκτός από την Αντιδήμαρχο κ. Αναστασία Δεληγιάννη, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου και Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Κορνάρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Τζες, ο Εκπρόσωπος της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών Ιάκωβος Ρήγος καθώς και μέλη από το ΔΣ του Συλλόγου «Φίλοι της Τήνου».
Το ΔΣ του σωματείου μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και δεσμεύεται να πραγματοποιήσει σύντομα και άλλες συναντήσεις.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο


        Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας


Μανώλης Σκαρής                                                 Πέτρος Χαλάς








Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας