Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Το νέο Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών της Τήνου παρουσιάστηκε στο κοινό της Τήνου.

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                                   Τήνος, 21/11/2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139
e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr


Το νέο Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών της Τήνου
παρουσιάστηκε στο κοινό της Τήνου.

            Πραγματοποιήθηκε στις 15/11/2017 η  Εκδήλωση  Παρουσίασης Μονοπατιών της Τήνου στο ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη και το Φοίβο  Τσαραβόπουλο από την εταιρεία “Paths of Greece”, που ανέλαβε το εγχείρημα της ανάπτυξης του πεζοπορικού Δικτύου της Τήνου.

            Το πολυπληθές ακροατήριο απόλαυσε πραγματικά την παρουσίαση του δικτύου και όλοι πείστηκαν για την αναγκαιότητα της δράσης αυτής, μιας και το  «Σχέδιο Ανάπτυξης Πεζοπορικού Τουρισμού» στην Τήνο που εκπονήθηκε από την “PATHS OF GREΕCE”, περιλαμβάνει εκτός των άλλων και προτάσεις για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού με βάσει ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές για την προσέλκυση στην Τήνο επισκεπτών – πεζοπόρων και προβολή τους στο εξωτερικό.
 
            Συγκεκριμένα περιλαμβάνει: Σχεδιασμό του  Δικτύου και ψηφιοποίηση του. Σχεδιασμό Σήμανσης, Προβολή και προώθηση του δικτύου σε βάθος πενταετίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο,  με τις συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες  στις οποίες θα προβεί την επόμενη πενταετία ο Δήμος Τήνου για την προώθηση και προβολή του δικτύου πεζοπορικού τουρισμού.

            Το  “TINOS TRAILS”  είναι λοιπόν γεγονός και έχει υποβληθεί προς έγκριση στη Διεύθυνση Δασών όπως επιβάλει η πρόσφατη νομοθεσία.

            Στόχος του εγχειρήματος είναι τo δίκτυο των μονοπατιών να αναβαθμιστεί, να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και να ξεκινήσει εξωστρεφείς δράσεις προβολής, κάτι που θα απαιτήσει και συνεχείς δράσεις συντήρησης, για τα επόμενα χρόνια, γιατί το έργο αυτό θα είναι ζωντανό και εξελισσόμενο και θα απαιτήσει «την υιοθέτησή»  του από την τοπική κοινωνία.


            Στο κομμάτι αυτό, δηλαδή της ανάπτυξης εθελοντικού δικτύου για τα μονοπάτια της Τήνου θα επανέλθουμε σύντομα μιας και αυτός είναι ο βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος θα πρέπει  δηλαδή ο κόσμος να τα αγαπήσει να τα προστατέψει και να είναι ακοίμητοι φρουροί σε οποιαδήποτε επιδρομή καταπατητών ή  απερίσκεπτων «επιδρομέων» μιας και είναι και αυτά η παράδοση και ο Πολιτισμός μας.








                                       











Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας