Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου: Αληθινές Ιστορίες από το 1940

Παραμονή της εθνικής μας επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, το Δημοτικό Σχολείου Εξωμβούργου πραγματοποίησε μια διαφορετική γιορτή! Επισκέφτηκε τον οίκο ευγηρίας της Χώρας Τήνου, για ν’ ακούσουν από κοντά οι μαθητές αληθινές ιστορίες των ηρώων που έζησαν από κοντά εκείνη την εποχή.

Αληθινές ιστορίες σαν εκείνες του 1940 δεν θα μπορούσαν να βρουν σπουδαιότερους αφηγητές αλλά και πιο υπέροχο ακροατήριο.
Μικροί και μεγάλοι συγκινήθηκαν, ενώθηκαν, τραγούδησαν μαζί και οι ιστορίες που ακούστηκαν σκληρές αλλά αληθινές. 

Οι πλέον σεβαστοί συνάνθρωποι μας, εκείνοι που βίωσαν το σκληρό και ανελέητο πρόσωπο του πολέμου, διηγούνται στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Εξωμβούργου τους αγώνες απέναντι στους κατακτητές και την πίστη για την τελική νίκη.  

Οι ιστορίες μίλησανστις ψυχές των μαθητών μας, οι οποίοι συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες του πολέμου. Εκτίμησαν τα όσα θεωρούσαν μέχρι τώρα δεδομένα – φαγητό, στέγη και ότι ζουν κοντά στους γονείς τους.


Ως ένδειξη ευχαρίστησης και συμπαράστασης, το κάθε παιδί κατασκεύασε στον χώρο του γηροκομείου μία μικρή ελληνική σημαία, την οποία και δώρισε σε κάθε παππού και γιαγιά!

Η Ελπιδοφόρα νέα γενιά θα διαφυλάξει με ευγνώμονα τρόπο ζωντανή την επετειακή μνήμη των 77 ετών ως ένα από τα σπουδαιότερα μαθήματα της ζωής.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας