Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ
« ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ » ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ.
Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου φιλοξενεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, 6 φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Φλωρεντίας, οι οποίοι, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας γλυπτικής alessandra Porfidia, ήλθαν να μάθουν την τεχνική του μαρμάρου, δουλεύοντας το υλικό σε εργαστήρια της Έξω Μεριάς.
Ευγενικά προσφέρθηκαν να συνδράμουν την προσπάθεια των φοιτητών και να μεταδώσουν τις τεχνικές γνώσεις τους, τα εργαστήρια των Μάκη Τριγώνη, Γιάννη Χονδρογιάννη και Πέτρου Μαρμαρινού, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε. Η μαθητεία και η άσκηση των φοιτητών λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου και η παρουσίαση των έργων τους, θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19.00 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου υπηρετώντας την τέχνη και τον πολιτισμό, για μια ακόμη φορά, έρχεται αρωγός της προσπάθειας αλλοδαπών φοιτητών, να μάθουν να δουλεύουν το μάρμαρο, να γνωρίσουν την ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ και να ανταλλαγεί τεχνογνωσία προς όφελος και των δύο πλευρών, που υπηρετούν την τέχνη και ιδιαίτερα αυτών που θέλουν να μάθουν την τεχνική του μαρμάρου. Ευχόμαστε, αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, να διευρυνθεί και με άλλες σχολές Καλών Τεχνών του εξωτερικού, τηνιακοί καλλιτέχνες να ανταποκρίνονται σε καλέσματα τέχνης από το εξωτερικό, ώστε η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ, συνεχώς να διατηρείται και να προβάλλεται.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας