Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης Ανοιχτοί Ορίζοντες

Η Πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ανοικτοί Ορίζοντες, μια Έκθεση», την Τρίτη 1η Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.
Σκοπός της έκθεσης Ανοιχτοί Ορίζοντες είναι να συστήσει στο ελληνικό κοινό το έργο τριών διεθνώς καταξιωμένων Καναδών καλλιτεχνών: του Ron Moppett, της Allyson Glenn και της Colleen Heslin.
Και οι τρεις καλλιτέχνες βρίσκονται στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής κοινότητας του Καναδά. Προχωρούν πέρα από τα προδιαγεγραμμένα όρια και ιεραρχίες της τέχνης, γεγονός που είναι εμφανές στον τρόπο με τον οποίο το κοινό ανταποκρίνεται στις πολυβραβευμένες εικαστικές τους πρακτικές. Mε εικαστικά καινοτόμους τρόπους, αναφέρονται στην απεραντοσύνη της φύσης του καναδικού τοπίου και την απεικονίζουν. Προτιμούν να καλύπτουν τον καμβά, μερικές φορές επεκτείνοντας τα έργα στο πάτωμα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις, δυνατές καλλιτεχνικά, που αφηγούνται ιστορίες ενός κόσμου σε κατάσταση ρευστότητας - έργα που μπορούν να αντισταθούν, αλλά και να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της θάλασσας του Αιγαίου – τον απέραντο γαλάζιο ορίζοντα, το άπλετο φως, και πάνω απ’ όλα, τις μυριάδες ιστορίες, που έχουν θαφτεί στο βάθος της και έχουν ξεβραστεί στις ακτές της.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα για την 150ηεπέτειο της Καναδικής Συνομοσπονδίας και 75 χρόνια από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας.  

Τοποθεσία: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Τήνος, Ελλάδα
Διάρκεια: 1-20 Αυγούστου, 2017
Εγκαίνια: 1η Αυγούστου, 2017 και ώρα 20.00 (παρουσία των καναδών καλλιτεχνών)
Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Ron Moppett, Allyson Glenn και Colleen Heslin
Επιμελήτρια: Δρ. Κατερίνα Πιζάνια
Ανοιχτή συζήτηση με τους καλλιτέχνες και την επιμελήτρια για το έργο τους στις 2 Αυγούστου 2017 ώρα 20.30 στο Ίδρυμα ΤηνιακούΠολιτισμού.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας