Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Συνεχίζονται οι εγγραφές νέων δοτών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από το Ναυτικό Όμιλο Τήνου

Συνεχίζονται οι εγγραφές νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από το Ναυτικό Όμιλο Τήνου, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στην παραλία της Τήνου. 

Η προσπάθεια γίνεται υπό την αιγίδα του Ναυτικού Ομίλου Τήνου και καλούμαστε όλοι μας να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, χαρίζοντας 1 μόνο λεπτό από τον χρόνο μας. 


Γινόμαστε ΟΛΟΙ Ήρωες! Εθελοντές Δότες Μυελού των ΟΣΤΩΝ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ! Με μια ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ! Σώζουμε μία ζωή που νοσεί από καρκίνο του αίματος. Συμμετέχουμε στη Μεγαλύτερη Αλυσίδα Ανθρωπιάς, Αγάπης και Προσφοράς!
Ο μυελός των οστών είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος και βρίσκεται στα οστά της λεκάνης μας (φανταστείτε τις πίσω τσέπες ενός παντελονιού). Δεν έχει καμία σχέση με το νωτιαίο μυελό που σχετίζεται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη. Όταν μιλούμε για μυελό των οστών, μιλούμε για AIMA.
Σε κάποιους ανθρώπους ο μυελός των οστών δηλαδή το εργοστάσιο παραγωγής αίματος, παράγει ελαττωματικά κύτταρα, δηλαδή καρκινικά κύτταρα που οδηγούν στον καρκίνο του αίματος. Αν αυτά τα καρκινικά κύτταρα του αίματος δεν σκοτωθούν με τις χημειοθεραπείες τότε πρέπει ο ασθενής να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, δηλαδή σε αντικατάσταση του αίματος του με το αίμα ενός υγιή δότη.
Ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, μπορούν να εγγραφούν όσοι είναι μεταξύ 18-50 ετών, σε καλή κατάσταση υγείας και εφόσον είναι συνειδητοποιημένοι ότι θέλουν και επιθυμούν να σώσουν την ζωή ενός ανθρώπου που νοσεί από καρκίνο του αίματος.
Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή!
Συμπληρώνετε μία αίτηση και μετά δίνετε δείγμα σάλιου από το εσωτερικό από το μάγουλό σας, σε μία μπατονέτα! Τόσο Απλά!
Με αυτό τον τρόπο εγγράφεστε ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και καταχωρείστε ανώνυμα στην Εθνική αλλά και στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και γίνεστε ένας εν δυνάμει δότης για οποιονδήποτε ασθενή στον κόσμο.
Στην σπάνια περίπτωση που ένας Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών βρεθεί συμβατός τότε η δωρεά μυελού των οστών σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι όμοια της αιμοδοσίας (εκτός ενός πολύ μικρού ποσοστού που απαιτείται λήψη του μυελού των οστών από τα οστά της λεκάνης). Η δωρεά μυελού των οστών, είναι ακίνδυνη, ασφαλής και ανώδυνη. 
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας