Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΗΝΟΣ”

"Φωτογραφία του χρήστη gastrotourist.gr.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΗΝΟΣ”
του Eλευθέριου Γιαλούση
TINOS FOOD PATHS
gastrotourist.gr
Για τρίτη χρονιά φέτος, διοργανώνεται με πολύ αγάπη και μεράκι από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου το γαστρονομικό συνέδριο Tinos Food Paths, με απώτερο στόχο την προώθηση του νησιού ως γαστρονομικό προορισμό. Φέτος λοιπόν, αυτή η βραβευμένη πλέον πρωτοβουλία(TOURISM AWARDS 2017), μεγαλώνει σε διάρκεια(μία εβδομάδα) και εμπλουτίζει το πρόγραμμά της αναδεικνύοντας τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού προβάλλοντας και συνάμα αναβαθμίζοντας τις σχέσεις των επαγγελματιών μεταξύ τους αλλά και των επαγγελματιών και των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα.
Τα μέλη του Συλλόγου, νέοι επιχειρηματίες, οινοποιοί, αλλαντοποιοί, τυροκόμοι, η τοπική μικροζυθοποιία, εστιάτορες, ταβέρνες, έμπειροι και ερασιτέχνες σεφ και μάγειρες, νοικοκυρές και κάμποσοι εθελοντές, με κεντρική ιδέα ότι το φαγητό είναι ένας από τους βασικότερους και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας ενός τόπου, δημιούργησαν και φέτος ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων το οποίο και θα παρακολουθήσει πλήθος δημοσιογράφων και καλεσμένων.
Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες από τις εκδηλώσεις-σεμινάρια:
-Μαγειρικές εκδηλώσεις με προϊόντα της Τήνου(ΛΟΥΖΑ, ΚΑΡΙΚΙ, ΜΑΛΑΘΟΥΝΙ κτλ.)
-Σεμινάρια, γευσιγνωσίες ελαιόλαδου
-Παρουσίαση της Τηνιακής παράδοσης σε σχέση με τις τάσεις και την αισθητική της ευρωπαϊκής γαστρονομίας
-Παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία και σύγχρονα αγροκτηνοτροφικά μοντέλα
-Το παιδί και η γαστρονομία
Ο κύριος λόγος όμως που διάλεξα να παρουσιάσω και να αναλύσω το Tinos Food Paths είναι η διοργάνωση φέτος του πρώτου “AEGEAN COCKTAILS & SPIRITS WORKSHOP”.
Δεκαπέντε κορυφαίοι bartenders δοκιμάζουν και φτιάχνουν cocktails με ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα, πειραματίζονται, συζητούν και συντάσσουν το μανιφέστο του “AEGEAN COCKTAILS & SPIRITS”. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 ως 1o MEDITERRANEAN BARTENDING WORKSHOP από τον Ιωάννη Κοροβέση(BitterBooze.com) στο Μέτσοβο, εξελίσσεται και εξειδικεύεται τρία χρόνια μετά στο TINOS FOOD PATHS.
Το παρεξηγημένο(εκτός αλλά και εντός) τσίπουρο, το Μεταξά, η ζαλιστική μαστίχα, και οι τρείς δεκάρες(3CENTS) μια σειρά αρτιζανάλ αναψυκτικά καμωμένα με μεράκι και γούστο εκλεκτό, σε συνδυασμό με τα φρούτα, τις ρίζες, τα βότανα, τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής φύσης στα χέρια των καταξιωμένων διεθνώς πλέον Ελλήνων bartenders(ΧΟΥΣΕΑΣ, ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΠΟΛΑΤΟΣ κ.ά) αλλά και των ξένων βραβευμένων προσκεκλημένων(KRATENA, BERG, MONCADA, DOH) αποκτούν πλέον την διάσταση και την προβολή που τους αξίζει, με στόχο πλέον το ελληνικό bar να λειτουργεί ως προξενείο της εθνικής μας γαστρονομίας.
Το συγκεκριμένο WORKSHOP λαμβάνει χώρα 7-9 Μαϊου. Η γευσιγνωσία θα γίνει στο άδυτο της τραπεζαρίας της μονής των Ουρσουλινών, με τα cocktails να φτιάχνονται στον περίβολο της εκκλησίας. Παράλληλα οι επισκέπτες θα περπατήσουν σε χαρτογραφημένα μονοπάτια, θα δειπνήσουν κάτω από την πανσέληνο, δίπλα στα αμπέλια στον Φαλατάδο, θα μιλήσουν για τα αποστάγματα μέσα σε ένα λατομείο λευκού μαρμάρου, ενώ μάγειρες και σεφ από όλο το νησί θα μαγειρέψουν τοπικά πιάτα, θα ψήσουν ψάρια και θα κάνουν κακαβιά πάνω στην άμμο σε ένα γεύμα δίπλα στην θάλασσα σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.
Έτσι λοιπόν, απλά και όμορφα, με αγάπη για τον τόπο και χωρίς καμία κρατική βοήθεια μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, ανθρώπων που ασχολούνται με την εστίαση, μια ομάδα κατ’ουσίαν ανταγωνιστών που μόνιασαν αξιοθαύμαστα για έναν κοινό σκοπό, δημιούργησαν το Tinos Food Pathsκαθιστώντας σαφή την γαστρονομική ταυτότητα του νησιού και ξεκάθαρο πως ο τόπος δικαιούται με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό “Γαστρονομικός Προορισμός”.
Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν όλοι μας από άκρη σε άκρη της Ελλάδος και ας φωνάξουμε:
“ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΗΝΟΣ»
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας