Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ψήφισμα της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων για τις ανεμογεννήτριες.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ  ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΤΗΝΙΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1876
Ασημάκη Φωτήλα  40 &  Λεωφ. Αλεξάνδρας
ΤΚ  114.73  -  ΑΘΗΝΑ  -  Τηλ 210 82.17.361
email: adelfotistinion@yahoo.gr

ΑΘΗΝΑ 05/04/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η «Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων», το ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1876 από τους Τηνίους των Αθηνών, αλλά πάντα βρίσκεται αρωγός σε δράσεις που αναβαθμίζουν πολιτιστικά τη ζωή στο νησί μας, δεν θα μπορούσε να μείνει παρατηρητής στο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί από την προοπτική εγκατάστασης μεγάλων αιολικών πάρκων στο νησί.
Καταστατικός αλλά και ηθικός σκοπός του σωματείου είναι η πρόοδος της Τήνου και των Τηνίων, η ανάπτυξη του τόπου μέσα από την ενθάρρυνση παραδοσιακών, κοινωφελών και καινοτόμων δράσεων, η διαφύλαξη, η ανάδειξη και προβολή των Τηνιακών παραδόσεων, η συμβολή στην προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Τήνου.
Η Τήνος ξεχωρίζει για την αρμονία
και την κλίμακά της. Είναι ένα μικρό νησί του οποίου όλοι οι τομείς των δραστηριοτήτων του είναι σε μικρή κλίμακα, όπως το δομημένο περιβάλλον της, ακολουθώντας τις προδιαγραφές της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη μεγάλων και ογκωδών βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Η Τήνος έχει συνδεθεί στο θυμικό των επισκεπτών της με τον πολιτισμό, τη θρησκευτικότητα, τους παραδοσιακούς οικισμούς και την αρχιτεκτονική της μοναδικότητα, το γνήσιο φυσικό περιβάλλον της, με τις περιπατητικές διαδρομές μέσα από παλιούς αγροτικούς δρόμους που δημιουργούν ένα μοναδικό οδικό πλέγμα, τη βιοποικιλότητά της, την ιστορία της.
Και όλα αυτά βρίσκονταν ανέκαθεν σε πλήρη αρμονία και ισορροπία.
Αυτή την ισορροπία οφείλουμε να την διασφαλίσουμε και να την κληροδοτήσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές, χωρίς όμως να καταδικάζουμε την τεχνολογική πρόοδο και την ανάγκη για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Στον αντίποδα θα μπορούσαν να υπάρξουν μικρής κλίμακας, άλλης μορφής και άλλου μείγματος και αναλογίας ΑΠΕ, όπως γεωθερμία, φωτοβολταϊκά  panels, μικρής κλίμακας οικιακές Α/Γ, κλπ, με τις οποίες, όμως, θα πραγματοποιείται επιτόπια παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας.
Μπροστά, λοιπόν, στον κίνδυνο να μετατραπεί η Τήνος από κοιτίδα πολιτισμού, σε εργοστάσιο εξαγωγής ενέργειας με την εγκατάσταση των εκτός κλίμακας συστάδων ανεμογεννητριών, η «Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων» στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας, των φορέων του νησιού και της Δημοτικής αρχής, και αγωνίζεται ενάντια στην βιομηχανοποίηση που αλλοιώνει τον «χειροποίητο» χαρακτήρα του νησιού μας.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων


Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος    Ο Β’ Αντιπρόεδρος


Μανώλης Σκαρής                              Αλβέρτης Μάρκος                    Μαρκουίζος Πέτρος



Ο Γραμματέας                                          Ο Ταμίας                           Ο Κοσμήτορας


Χαλάς Πέτρος                                  Καγιώργης Μιχαήλ                Κοντονικολάου Μιχαήλ


    Το Μέλος
       

Κουρβαράς  Σωτήριος

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας