Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Συνάντηση Συντονιστικού Οργάνου ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και εκπροσώπων φορέων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΕΝ) για τις ανεμογεννήτριες

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                               Τήνος, 23/3/2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

           Πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 11/04/2017, σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου των τεσσάρων νησιών Άνδρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Τήνου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Σταθάκη.
            Οι Δήμαρχοι των νησιών  Άνδρου κος Σουσούδης, Πάρου κος Κωβαίος, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κος Σιώτος (κατόπιν εξουσιοδότησης του Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού) και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κος Μπιζάς, ενημέρωσαν διεξοδικά τον αρμόδιο υπουργό για τη ομόφωνη θέση τους και τα επιχειρήματα τους προς την κατεύθυνση ακύρωσης της εγκατάστασης των βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας .
            Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κος Σταθάκης απαντώντας
έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των νησιών αλλά απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα του Συντονιστικού, αναμένοντας την απόφαση του ΣΤΕ. Επίσης τόνισε πως αν και το υπουργείο προσανατολίζεται να αλλάξει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις ΑΠΕ στα νησιά, που είναι τουριστικοί προορισμοί, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δε μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση οι φορείς των νησιών ευχαρίστησαν τον υπουργό για την πραγματοποίηση αυτής της συζήτησης και δήλωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι οριστικής ακύρωσης της απόφασης εγκατάστασης των ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου στα νησιά των Κυκλάδων Άνδρο, Νάξο και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Τήνου, εκφράζοντας έτσι και το αίσθημα των τοπικών κοινωνιών.
            Στη συνάντηση έδωσαν το παρών και οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τις Ανεμογεννήτριες κος Ροκονίδας & κος Μαρινόπουλος,  εκπρόσωποι της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των τεσσάρων νησιών.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας