Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η ΤΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ "Salon mondial du tourisme"

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                                                Τήνος, 27/3/2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139



Η ΤΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ
Salon mondial du tourisme
Ο Δήμος Τήνου με εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου συμμετείχε με εκπρόσωπο το Μάρκο Βιδάλη, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου  στο «Παγκόσμιο Σαλόνι Τουρισμού» (Salon mondial du tourisme) στο Παρίσι από 16 έως 19 Μαρτίου 2017. Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο και προβάλαμε την Τήνο, ήταν εγκατεστημένο στην αρχή του εκθεσιακού χώρου, αριστερά της εισόδου, σε σημείο ευδιάκριτο και εύκολα προσβάσιμο για τους επισκέπτες. Τα νησιά που συμμετείχαν ήταν τελικά 10 και έτσι υπήρχε χώρος  για την ανάπτυξη του υλικού μας και του υπολογιστή που παρουσίαζε φωτογραφίες και βίντεο από την Τήνο.
Επισκεψιμότητα
Η προσέλευση κόσμου
ήταν εντυπωσιακή με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερους από 100.000 επισκέπτες, κατά το πλείστον γαλλόφωνους.
Το περίπτερο της Περιφέρειας ήταν μεταξύ των περιπτέρων προβολής εθνικών διαμερισμάτων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Τις δυο πρώτες ημέρες το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών ήταν συνταξιούχοι ενώ το σαββατοκύριακο έκανε την εμφάνισή του και σημαντικός αριθμός νέων ατόμων. Για την Τήνο ζήτησε πληροφορίες μεγάλος αριθμός από την πρώτη κιόλας ημέρα και τα έντυπα των συλλόγων και του Δήμου καθώς και οι μικροί χάρτες και οι κάρτες του συλλόγου ξενοδόχων με τις φωτογραφίες έγιναν ανάρπαστα.
Απαιτήσεις – προσδοκίες επισκεπτών
Οι επισκέπτες ήθελαν, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, να επισκεφθούν την Ελλάδα και να συνδυάσουν το ταξίδι τους με όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς στην νησιωτική αλλά και την ηπειρωτική χώρα.
Τονίζαμε λοιπόν στους επισκέπτες:
·         την μικρή απόσταση της Τήνου από τα αεροδρόμια της Μυκόνου και των Αθηνών,
·         την εγγύτητά της με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και την σχετικά εύκολη πρόσβαση σε αυτά μέσω πολύ καλών πλοίων,
·         τον χαρακτήρα του νησιού ως το προσκυνηματικό κέντρο της Ελλάδας (ήταν γνωστό σε πολλούς από τους επισκέπτες μας) και κέντρο φυσιολατρικού, καλλιτεχνικού, πολιτιστικού, περιπατητικού, γαστρονομικού τουρισμού και τουρισμού ιστορίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,
·         τα οικονομικά πακέτα διακοπών που μπορούν να πετύχουν, επειδή η Τήνος δεν έχει τον χαρακτήρα άλλων ακριβών τουριστικών προορισμών της χώρας.
Στους συνταξιούχους που ψάχνουν την ξεκούραση μακριά από τουρίστες  προτάθηκε η Τήνος άνοιξη και φθινόπωρο, ενώ σε οικογένειες  προτάθηκε η Τήνος για ιδανικές διακοπές σε τόπο φιλικό για παιδιά και γονείς που αναζητούν θάλασσα, σπορ και ασφάλεια ακόμα και τους τουριστικούς μήνες. Τέλος στα νεότερα άτομα προβλήθηκαν επιπλέον οι δυνατότητες εναλλακτικών θαλάσσιων σπορ.

Αποτελέσματα
Η παρουσία μας στην έκθεση, η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους επισκέπτες της και η πολύ καλή συνεργασία μας με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, κυρίως την Άνδρο και τη Σύρο,  συμπερασματικά έπεισε μεγάλο αριθμό υποψήφιων επισκεπτών της Ελλάδας να ταξιδέψουν στην Τήνο, έστω και αν μέχρι τη συνάντησή μας στην έκθεση δεν γνώριζαν τίποτα για το νησί. Όσοι δε έχουν ήδη επισκεφθεί την Τήνο μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους μαζί μας και μας υποσχέθηκαν σύντομα να επιστρέψουν.

Επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού.
Υπήρξαν προτάσεις από bloggers και δημοσιογράφους που θέλουν να έρθουν στην Τήνο  να γνωρίσουν τις ομορφιές της τη γαστρονομία της και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε η υποδομή για τη δημιουργία ενδιαφέροντος από τις δυο θεματικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Παρίσι το 2015 και 2016.
Ακολουθεί σχετική λίστα επαγγελματιών του τουρισμού που έδειξαν ενδιαφέρον για την Τήνο.













Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας