Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Εργαστήρι χαρακτικής από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

7ο Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού
Δεκέμβριος 2016 – Μάρτιος 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
με την Αναστασία Χατζίρη
Για 7η συνεχή χρονιά λειτουργεί στο ΙΤΗΠ το εργαστήρι εικαστικών τεχνών που φέτος θα φιλοξενήσει στο χώρο του, την «τέχνη της χαρακτικής ».
Το εργαστήριο δίνει την δυνατότητα σε ενήλικες και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να γνωρίσουν, να διδαχτούν τεχνικές της χαρακτικής (μέσα από έργα χαρακτών όπως Ρέμπραντ, Γ. Κεφαληνού, Γραμματόπουλου, Μ. Σχοινά, Ν. Κώτσιου, Πικάσο, Α. Τάσσου, Β. Κατράκη, Γ. Γουρζή κ.α.) να τυπώσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους χαρακτικά έργα.
Η εικαστικός Χατζίρη Αναστασία θα μοιραστεί
με τους μαθητές της τις γνώσεις της πάνω στην διδακτική της τέχνης της χαρακτικής , την προετοιμασία επιφανειών για εκτύπωση ( όπως ξύλο, linoleum), την συμπεριφορά των χρωστικών, του χαρτιού για εκτύπωση και της μελάνης.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την τεχνική της ξυλογραφίας – προετοιμασία χάραξης με εξπρεσιονιστική, ρεαλιστική ή και αφαιρετική γραφή -μήτρες, διαφορετικά στυλ μονοτυπιών, την μαρμαρογραφία και το δέσιμο καλλιτεχνικών βιβλίων. Mε την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι «εικαστικοί ταξιδιώτες» θα αποχωρήσουν έχοντας στις αποσκευές τους πρωτότυπα αριθμημένα χαρακτικά έργα - ξυλογραφίες, χαρακτική σε linoleum, καλλιτεχνικό δέσιμο βιβλίων.
Η διάρκεια του σεμιναρίου στο «εργαστήρι χαρακτικής» του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού θα είναι 4 μήνες. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον 1ο όροφο του μεγάρου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 17:30 – 19:30μ.μ. Η 1η συνάντηση – παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ., ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.
 Πληροφορίες – εγγραφές:
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Τηλ. 2283029070 – email: info@itip.gr
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας