Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ Δήμου Τήνου, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο, τίμησε τον συμπατριώτη μας Δρ. Αλέκο Ε. Φλωράκη, για την πολυσχιδή προσφορά του στον Πολιτισμό της Τήνου και ιδιαίτερα, στον λαϊκό πολιτισμό, μέρος του οποίου είναι η λαϊκή μαρμαροτεχνία, που, επί αιώνες υπηρέτησε και ανέδειξε η Έξω Μεριά Τήνου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του εκπροσώπου του Π.Ι.Ο.Π. Ανδρέα Λαπούρτα, τον χαιρετισμό του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και Δήμαρχου Τήνου  Σίμου Ορφανού και το μήνυμα του Σεβασμιώτατου οικείου  Μητροπολίτη Δωροθέου Β΄. Ακολούθως, προβλήθηκαν slides, από την ζωή του τιμώμενου και ένα ντοκυμαντέρ, με θέμα την Τήνο του 1970, παραγωγής του Αλέκου Φλωράκη.
Ο συγγραφέας
και ερευνητής της ιστορίας της Τήνου Κώστας Δανούσης αναφέρθηκε στο επιστημονικό έργο του Αλέκου Φλωράκη και επικέντρωσε το ενδιαφέρον του σ το πολυσχιδές πολιτιστικό έργο του , στη λαογραφία, την ποίηση και την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού της Τήνου. Η εθνολόγος Λίλα Ντε Τσάβες διέγραψε με αναλυτικό και γλαφυρό τρόπο την γενικότερη προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό του χώρου, από τον Αλέκο Φλωράκη, στις βραβεύσεις, τα βιβλία και δημοσιεύσεις και σε επί μέρους κομμάτια της επιστημονικής δράσης του.
Ο Παντελής Απέργης, κριτικός λογοτεχνίας αναφέρθηκε στο ποιητικό έργο του Αλέκου Φλωράκη και ιδιαίτερα αυτό της δεκαετίας του 1970, που ακόμη, έχει ακτινοβόλα λάμψη στον κόσμο της λογοτεχνίας. Ο Ανδρέας  Λαπούρτας, αρχαιολόγος και δ/ντής του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας μίλησε με τιμητικό τρόπο, τόσο για την πολιτιστική προσφορά του, όσο και για την συμβολή του στην ίδρυση και συγκρότηση του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, για την συνεργασία τους, ως επιστημονικού υπεύθυνου του Μουσείου και στην συμβολή του,  στην σύνταξη του φακέλου, για την τηνιακή Μαρμαροτεχνία, η οποία καταγράφηκε στους καταλόγους της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τηςUNESCO.
Ο λόγος δόθηκε στους ακροατές, που αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα, το έργο και τον χαρακτήρα του Αλέκου Φλωράκη. Ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου  Πανόρμου Μανώλης Σώχος, ανέγνωσε το αιτιολογικό της απόφασης του Δ.Σ., για τη αποδιδόμενη τιμητική διάκριση και ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός απένειμε την τιμητική πλακέτα στον Αλέκο Φλωράκη ευχαριστώντας τον, εκ μέρους της Τήνου, για την πολυσχιδή προσφορά του στον πολιτισμό του νησιού μας.
Ο τιμηθείς Αλέκος Φλωράκης ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, για την τιμητική διάκριση που του απένειμε, αναφέρθηκε σε σημαντικές στιγμές της ζωής του ευχαρίστησε την οικογένειά του για την στήριξη που του παρείχε στο μακρύ οδοιπορικό του έργου του, ως και το πολυπληθές ακροατήριο, που ενθουσιωδώς τον χειροκρότησε και του απέδωσε την  από καρδίας τιμή! Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε παραδοσιακό κέρασμα στο φιλόκαλο κοινό, που τίμησε με την παρουσία του τον Αλέκο Φλωράκη.

25 Οκτωβρίου 2016, από το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας