Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώνεται σήμερα το Διεθνές Συνέδριο Γλυπτών στην Τήνο.


ΤΗΝΟΣ 27/9/2016 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19.00, στον Πύργο θα γίνει η τελετή λήξης του Συνεδρίου Γλυπτικής, Ρωσόφωνων καλλιτεχνών-γλυπτών, που διεξάγεται στα εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής του Πύργου και Πανόρμου, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ Δήμου Τήνου.
Οι μετέχοντες γλύπτες είναι:
Janis Strupulis ( Λετονία ), καλλιτεχνικός δ/ντής του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου Γλυπτών στην Τήνο, μέλος του Συμβουλίου Ένωσης Καλλιτεχνών Λετονίας. Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1949, αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Λετονίας, είναι μέλος της Ακαδημίας της Επιστήμης της χώρας του και μέλος του Latvian Arts Medal ClubTα γλυπτά του βρίσκονται σε 50 Μουσεία, 12 χωρών. Βραβεύτηκε με μετάλλια, στα συμπόσια
γλυπτικής: Baltic Triennial  Medal ArtPrizePauls Stradins PrizeDante Biennale Gold Medal και Baltic Triennial Medal Art Award.
Stanislav Netsvolodof ( Eσθονία ), γλύπτης και ζωγράφος, γεννήθηκε το 1935 στην Ουκρανία. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Παν/μιο Πολιτικών Μηχανικών στο Κίεβο. Από το 1962 ασχολείται με την γλυπτική και τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία, Λιθουανία και Ουκρανία. Κοσμούν το Μουσείο Πούσκιν στη Μόσχα, το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και το Μουσείο Μεταλλίων της  WroclawEίναι μέλος της Εσθονικής Ένωσης Καλλιτεχνών.
Paul HuybrechtsBέλγιο, γλύπτης, σχεδιαστής και χαράκτης. Γεννήθηκε το 1974 στο Βέλγιο και δημιουργεί χαρακτικά, κοσμήματα, μετάλλια, εξειδικευμένα ρολόγια. Είναι ο διοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου Γλυπτών στο Βέλγιο, στην πόλη Γκαντ, στο οποίο μετείχαν 460 γλύπτες. Έχει βραβευθεί από την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.
Algirdas Bosas, ( Λιθουανία ), γλύπτης, γεννήθηκε το 1943 στην Λιθουανία, σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Λιθουανίας και υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Πανεβέζης. Από το 1973 ασχολείται αποκλειστικά με την γλυπτική τέχνη και έχει δημιουργήσει δεκάδες γλυπτά, ανάγλυφα και μνημεία. Τα έργα του, τα χαρακτηρίζει η εκφραστικότητα στην πλαστική των γλυπτών   και θεωρείται ένας, από τους πλέον διακεκριμένους γλύπτες στον κόσμο. Έχει τιμηθεί με πολλές βραβεύσεις σε συμπόσια γλυπτικής.
Στην τελετή λήξης του Συμποσίου, θα γίνει η παρουσίασή τους, από την αρχισυντάκτρια του περιοδικού « 9ΜΟΥΣΕΣ » Ειρήνη Αναστασιάδη και  θα παραδώσουν στο λαό της Τήνου, μέσω του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, τα έργα που φιλοτέχνησαν στην Τήνο, ενώ θα καταθέσουν την εμπειρία τους, από την επίσκεψή τους στο νησί μας, στην Έξω Μεριά της Τήνου, την επαφή τους με το Τηνιακό μάρμαρο και τα εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής της περιοχής.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας