Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΜΕ ΡΩΣΣΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΜΟ.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ Δήμου Τήνου οργανώνει σε συνεργασία με το περιοδικό «9ΜΟΥΣΕΣ», συμπόσιο γλυπτικής, στον Πύργο και Πάνορμο της Έξω Μεριάς , με Ρωσσόφωνους καλλιτέχνες-γλύπτες, οι οποίοι μετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο Γλυπτών, που γίνεται στο νησί μας, στους χώρους του Δήμου Τήνου. Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή του Συνεδρίου Janis Strupulis, στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου έσπευσε να αποδεχθεί την πρόταση, παρ’ ότι ο χρόνος ετοιμασίας του ήταν περιορισμένος.
Το Συμπόσιο θα διαρκέσει μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου 2016, οπότε, με την τελετή λήξης του, που θα γίνει στις 19.00΄, στην πλατεία του Πλάτανου στο Πύργο, θα παρουσιασθούν στο κοινό οι μετασχόντες σε αυτό καλλιτέχνες-γλύπτες και θα παραδοθούν τα καλλιτεχνήματά τους, στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, για να κοσμηθούν οι χώροι δράσης του και της περιοχής Πανόρμου.
Οι μετέχοντες στο Συμπόσιο Γλυπτικής καλλιτέχνες είναι: Stanislav Netsvolodof-Estonia, Algirdas Bosas-Lithuania, Paul Huybrechts-Belgium, και Γκέλλα Κεσίδης-Ελλάδα. Όλοι οι γλύπτες είναι κορυφαίοι στη Χώρα τους, με σημαντικό έργο και έχουν μετάσχει σε πολλά συμπόσια γλυπτικής.
Οι εργασίες του Συμποσίου
ξεκίνησαν χθες, 17 Σεπτεμβρίου 2016, με την επίσκεψη των γλυπτών στο εργοστάσιο μαρμάρου του Αντώνη Καραγιάννη, στα Πλατιά και οι καλλιτέχνες επέλεξαν τον όγκο μαρμάρου που ήθελαν να δουλέψουν, σύμφωνα, με τις διαστάσεις του σχεδίου του έργου τους, που επιθυμούν να δημιουργήσουν.
Ακολούθως, επισκεφθήκαμε τα εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής της περιοχής Πύργου-Πανόρμου και έγινε η εγκατάσταση των γλυπτών, στα εργαστήρια, των Λάμπρου Διαμαντόπουλου, Αντώνη Χονδρογιάννη και Μάκη Τριγώνη. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι μαρμαρογλύπτες της περιοχής, γιατί, με προθυμία και χαρά δέχθηκαν να φιλοξενήσουν τους καλλιτέχνες.
Κατά την τελετή λήξης του Συμποσίου Γλυπτικής, θα γίνουν ομιλίες για την καλλιτεχνική παράδοση της Έξω Μεριάς Τήνου, για την εγγραφή της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας, στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, χαιρετισμοί από τους δημιουργούς, τους μαρμαρογλύπτες μας, την αρχισυντάκτρια του περιοδικού «9ΜΟΥΣΕΣ» και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και Δήμαρχο Τήνου, Σίμο Ορφανό.
Τήνος, 18 Σεπτεμβρίου 2016, για το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Σώχος.













Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας