Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η ανακύκλωση γυαλιού στην Τήνο...τα σπάει !!!

Η ανακύκλωση γυαλιού στην Τήνο...τα σπάει !!!


Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της πρώτης περιόδου λειτουργίας της δραστηριότητας ανακύκλωσης γυαλιού - και συγκεκριμένα το Α' εξάμηνο του 2016 όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 30 τόνοι γυάλινων μπουκαλιών (!!!) - είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι 40 κώδωνες που εγκαταστάθηκαν αρχικά, πλέον δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα να ζητήσουμε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και να μας δοθούν άλλοι 40 (10 μέσα στον Ιούνιο και 30 τον Αύγουστο) προκειμένου να τοποθετηθούν σε σημεία (βλ. χωριά) του νησιού που δεν υπήρχε κάλυψη.
Είναι βέβαιο, ότι αυτή η θετική εξέλιξη
της δραστηριότητας ανακύκλωσης γυαλιού δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ενεργό  συμμετοχή  της Τηνιακής κοινότητας που αποδεικνύει έμπρακτά το σεβασμό και την ευαισθησία  της για το περιβάλλον και την μείωση των αποβλήτων του νησιού μας.
Η Κοιν.Σ.Επ "Καλλονή-Κελλιά" θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη βοήθεια τους και αναμένει μετά τη χωροθέτηση των καινούργιων κωδώνων γυαλιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμου Τήνου, ότι η ανακύκλωση γυαλιού θα συνεχιστεί με την ίδια ώθηση αλλά και προσοχή (οι κώδωνες είναι μόνο για γυαλί και κάθε προσθήκη άλλων απορριμμάτων (π.χ πλαστικών σακούλων) δυσκολεύει τη διαδικασία της συλλογής του περιεχομένου τους).
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή γυαλιού δαπανώνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας ώστε να λιώσει η πρώτη ύλη σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Ανακυκλώνοντάς το, εξοικονομούμε ενέργεια και πρώτες ύλες, αφού αποτελεί υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί απεριόριστες φορές λόγω της σύστασής του. Επιπλέον, με τη συνεισφορά μας ως νησί βοηθάμε να ανέβουν τα ποσοστά της ανακύκλωσης γυαλιού της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με εκτίμηση,

Η Διοικούσα Επιτροπή της Κοιν.Σ.Επ
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας