Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Φωτογραφίες από πλοία, λιμάνια και αποβάθρες στον Πύργο της Τήνου

Φωτογραφίες από πλοία, λιμάνια και αποβάθρες στον Πύργο της Τήνου
Καράβια δεμένα σε μεγάλα λιμάνια του κόσμου, στην Ασία, την Ευρώπη ή τη Λατινική Αμερική. Αποβάθρες στο ημίφως όταν η δουλειά έχει τελειώσει και οι εργάτες αποσυρθεί, μοναχικές σκάλες και έρημες αποβάθρες, κοντέινερ στοιβαγμένα σε μια επαναληπτική γεωμετρία, άδεια αμπάρια. 

Είναι τα φωτογραφικά τοπία της έκθεσης του φωτογράφου Γιώργου Ι. Ρήγου, «Alongside», που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» στον Πύργο Τήνου και θα διαρκέσει έως τις 15 του ίδιου μήνα.

Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο της από το λεξιλόγιο της εμπορικής ναυτιλίας. «Alongside» ονομάζεται η προσωρινή πρόσδεση του πλοίου σε κάποιο λιμάνι όσο διαρκεί η φόρτωση ή η εκφόρτωσή του. Είναι το αποτέλεσμα δουλειάς των 12 τελευταίων χρόνων κατά τα οποία ο φωτογράφος, στο πλαίσιο της επαγγελματικής του ενασχόλησης ταξίδεψε σε πολλά μήκη και πλάτη του πλανήτη επισκεπτόμενος εμπορικά λιμάνια και ναυπηγεία. 

Οι ερυθρές αποχρώσεις της σκουριάς, το πράσινο της μούχλας ενός έλους, η βρεγμένη άσφαλτος, ο συννεφιασμένος ουρανός συνδιαλέγονται σε αυτά τα έργα που εξυμνούν την αρμονία και την ομορφιά της πρακτικής αυτής διαδικασίας όταν ένα πλοίο βρίσκεται «alongside».

Η συλλογή «Alongside» εγγράφεται σε ένα πλαίσιο γενικότερου ενδιαφέροντος σύγχρονων καλλιτεχνών -κυρίως φωτογράφων- να διερευνήσουν το αστικό βιομηχανικό τοπίο ως ένα τόπο συνάντησης της ζωής και της τέχνης μέσα από συμφραζόμενα που ανήκουν στον κόσμο της εμπορικής συναλλαγής. 

Πηγή: www.tovima.gr 

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας