Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η νέα ατομική έκθεση της Κωνσταντίνας Συλίκου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΥΛΙΚΟΥ
 NATURA

                                       Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στις 21:00  
Η νέα ατομική έκθεση της Κωνσταντίνας Συλίκου εγκαινιάζεται την Πέμπτη  28 Ιουλίου 2016, στο KARYBU, στην όμορφη Χώρα της Τήνου. Θα παρουσιαστούν έργα μικρών διαστάσεων, σχέδια και ζωγραφική σε χαρτί και σε καμβά.
Η έκθεσή της με τίτλο ¨NATURA¨, συνεχίζει την προσωπική καλλιτεχνική της πορεία, από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια πορεία με συνέπεια και συνέχεια στις σταθερές εικαστικές της αξίες, βαθειά βιωματική και επικεντρωμένη στον τόπο της, την Ελλάδα, το ελληνικό τοπίο,
τη φύση, το φως , τον ήλιο. Η κεντρική ιδέα στο έργο της είναι κυρίαρχη, ο άνθρωπος και η φύση. Οι σχεδιαστικές αξίες έχουν στο έργο της την ίδια βαρύτητα με τις χρωματικές. Η αγάπη της για το σχέδιο και το χρώμα εμφανίζονται με τη μορφή  ελεύθερης σύνθεσης χωρίς να εμμένουν  στην απεικόνιση της λεπτομέρειας. Τα χρώματά της εκπέμπουν μια υπερβατικότητα που αγγίζουν τον μαγικό ρεαλισμό και εμπλέκουν τον θεατή στην ανίχνευση και την περισυλλογή της αρμονίας και της ηρεμίας, όπως προλογίζει η Χρύσα Κακατσάκη.
Σε μια εποχή στην οποία όλα βρίσκονται σε ρευστότητα και κατάρρευση, η ίδια η ύπαρξη του ανθρώπου ζητά να αφουγκραστεί το έξω, τα ορατά σημεία της φύσης και να ανασυστήσει τον εσωτερικό του κόσμο. Έτσι η φύση αποτελεί για τη ζωγράφο ένα βασικό σημείο αναφοράς αλλά και σκοπού, που περιβάλλει την καλλιτεχνική της έκφραση. Έχουμε την μεταμορφωτική δύναμη της φύσης, που εδώ προϋποθέτει τη πνευματική ανασυγκρότηση και ανασύσταση της σχέσης ¨ανθρώπου- φύσης¨.
Διάρκεια έκθεσης:28 Ιουλίου – 28 Αυγούστου 2016
KARYBU, Νικολάου Γκύζη 8, ΤΗΝΟΣ       /     KARYBU, Nikolaou Gyzi 8, Tinos

ένας μικρόκοσμος μνήμης, ως καταφύγιο τωρινών στιγμών

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας