Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ για την συγχώνευση και κατάργηση των υποθηκοφυλακείων

Από τον Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την συγχώνευση και κατάργηση τωνυποθηκοφυλακείων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Αρνητική έκπληξη και έντονο προβληματισμό προκαλεί το νέο σχέδιο νόμου του ΥΔΔΑΔ που προβλέπει τη συγχώνευση και κατάργηση υποθηκοφυλακείων, δίχως οποιαδήποτε προηγούμενη μελέτη και σύνδεση με το Εθνικό Κτηματολόγιο, χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες και -το κυριότερο- χωρίς καμία πρόνοια για το σεβασμό στη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες πολλών περιοχών της χώρας. Άλλο ένα σχέδιο νόμου που «εξασφαλίζει»:
Αναταραχή της Κοινωνίας
Ανεργία
Δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των πολιτών
Xωρίς οργάνωση και με την παντελή έλλειψη υποδομών το νέο εύρημα της κυβέρνησης θα προκαλέσει :
Σημαντική δυσχέρεια έκδοσης
πιστοποιητικών αλλά κυριότερα πρόκληση ανασφάλειας στις εμπράγματες συναλλαγές με την αδυναμία ασφαλούς ελέγχου στα υποθηκοφυλακεία και την αδυναμία άμεσης επίλυσης κτηματολογικών προβλημάτων
Αδικαιολόγητη αναστάτωση σε υπαλλήλους και τοπικές κοινωνίες που αντίστοιχα θα πρέπει να μετακομίσουν ή να μετακινούνται με ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση.
Πρόκληση ανεργίας αφού δεκάδες υπάλληλοι των καταργουμένων υποθηκοφυλακείων θα απολυθούν και μεγάλες ομάδες επαγγελματιών θα στερηθούν ουσιώδους για την επιβίωση τους ύλης.
Έτσι δεν προάγεται ούτε η ποιότητα ζωής των πολιτών της χώρας, ούτε η ασφάλεια δικαίου και η ασφάλεια στις συναλλαγές αλλά δυστυχώς ούτε και οι επενδύσεις, για τις οποίες η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα τον σχεδιασμό της, ώστε να στηρίζεται σε συγκεκριμένες μελέτες, πράττοντας όσα το Σύνταγμα επιτάσσει για την προστασία των εύλογων συμφερόντων των κατοίκων των νησιών και των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών της χώρας μας και της κοινωνίας συνολικά.
Για εμάς, το συμφέρον του πολίτη είναι πάνω από όλα, και σε καμία περίπτωση δεν προάγεται με το παρόν νομοσχέδιο. Έχετε κύριοι της Κυβέρνησης τα μέσα και τους πόρους που είχαμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ για την οργάνωση του αρχείου του ιδιοκτησιακού χάρτη της ακίνητης περιουσίας της χώρας. Χρησιμοποιήστε τα!
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας