Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου κ.κ. Νικόλαος για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Τήνου.

ΚΑΘΟΛΙΚΗΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αρ. Πρωτ. 215/2016
Αρ. Φακ. 800/877
Τήνος 6/7/2015

Προς τον κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο
Υπουργό Δικαιοσύνης
ΑΘΗΝΑ

Από πολλά χρόνια ακούω την έκφραση «νησιωτικότητα» και νόμιζα πως οι εκάστοτε  Κυβερνώντες  θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να δημιουργήσουν  τέτοιες συνθήκες ζωής στα νησιά μας, ώστε οι κάτοικοί τους να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες με εκείνους της Στερεάς Ελλάδας και των μεγάλων αστικών κέντρων.
 Φαίνεται όμως, πως ακόμη και σήμερα δεν εννοούν αυτό, αλλά εννοούν την προβολή μερικών κεντρικών νησιών σε βάρος των άλλων.
Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει, με όσα ακούγονται για τη σκέψη και της σημερινής Κυβέρνησης, να μεταφέρει τα Υποθηκοφυλακεία πολλών νησιών των Κυκλάδων στη Σύρο, την Πρωτεύουσα του Νομού;
Η Τήνος απέχει από τη Σύρο 35 λεπτά της ώρας. Όμως η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία  δυστυχώς δεν εξυπηρετεί σωστά 
και συχνά. Να σκεφθείτε ότι εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου  δεν υπάρχει  πλοίο από Τήνο για Σύρο την Τρίτη , την Πέμπτη και την Κυριακή. Από δε την Άνδρο υπάρχουν μόνο δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Επανήλθε σε ισχύ το κάθε πέρσι και καλύτερα.
Είναι σωστό, κύριε Υπουργέ  οι κάτοικοι νησιών όπως η Τήνος, η Άνδρος κλπ. να αναγκάζονται να ταξιδεύουν στη Σύρο για κάθε υπόθεση που αφορά και στο Υποθηκοφυλακείο, όπως γίνεται και για το Νοσοκομείο, την Εφορία ή τόσες άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες;
Στη σημερινή εποχή η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετεί  τους πολίτες και όχι να τους ταλαιπωρεί.
Μπορείτε να φανταστείτε τα έξοδα στα οποία θα υποβάλλεται  ο κάθε νησιώτης που θα είναι αναγκασμένος να μετακινηθεί στη Σύρο ακόμη και για ασήμαντες υποθέσεις Υποθηκοφυλακείου, σε μια εποχή μάλιστα που το βαλάντιο του  καθενός είναι ισχνότατο λόγω της αβάστακτης φορολογίας;
Είμαι βέβαιος ότι η κατακραυγή τόσων πολιτών εναντίον  αυτής της ιδέας, θα σας πείσει, να αποσύρετε μια τέτοια σκέψη, της οποίας η υλοποίηση θα φέρει πολύ μεγαλύτερο κακό από οποιοδήποτε  καλό  μπορεί να προκύψει!
Σας ευχαριστώ
Μετά τιμής

+Νικόλαος
Καθολικός  Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας