Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου: "Νικόλαος Γύζης: Αυτός ο άγνωστος"



Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Δήμου Τήνου, τιμώντας τον κορυφαίο του χρωστήρα, ζωγράφο Νικόλαο Γύζη, συμπατριώτη μας, που γεννήθηκε στο Σκλαβοχώρι της Τήνου και ήταν ένα, από τα έξι παιδιά του Ονούφριου και της Μαργαρίτας Γύζη, το διήμερο 2 και 3 Ιουλίου 2016 οργανώνει προς τιμήν του πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Πύργο και την γενέτειρά του, το Σκλαβοχώρι.
Το Σάββατο 2 Ιουλίου στον Πύργο, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 20.00, θα παρουσιασθούν ανέκδοτες επιστολές του Καλλιτέχνη, που θα τις αποδώσει ο ηθοποιός Γιώργος Κέντρος.
Ας δούμε χαρακτηριστικό απόσπασμα επιστολής προς τον Νικόλαο Νάζο, πεθερό του, ιδιοκτήτη την εποχή εκείνη του Χαϊδαρίου, ημερομηνίας 7 Απριλίου 1875: "Αν ξαναγεννηθώ θα γίνω ποιητής και μουσικός, γιατί ο ζωγράφος είναι πτωχός έναντι του ποιητού".

Την Κυριακή
3 Ιουλίου στο Σκλαβοχώρι, μετά τη θ. λειτουργία, στις 11.00 θα παρουσιασθεί η σχέση του Νικόλαου Γύζη με το Χαϊδάρι και τον σημερινό Δήμο Χαϊδαρίου, από τον αρχιτέκτονα και ερευνητή της ιστορίας και του πολιτισμού του Χαϊδαρίου, Ιωάννη Ιγγλέση.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα παρέμβει και θα αναφερθεί στη ζωή και το έργο του Γύζη και ιδιαίτερα αυτό που αφορά το Μόναχο, ο ιστορικός τέχνης Κώστας Διδασκάλου, ο οποίος έχει γράψει τρία βιβλία που αφορούν το έργο του στη Γερμανία.


Καλούμε τον Τηνιακό λαό να τιμήσει και τις δύο εκδηλώσεις. 
Η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας είναι σημαντική και συνεισφέρει στην διατήρηση, διάδοση και προβολή της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας