Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ανακύκλωση Γυαλιού από την Κοιν.Σ.Επ. Καλλονή-Κελλιά Τήνου

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
(ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ)»
ΤΗΝΟΣ                               
e-mail: koinsepkalloni@gmail.com
Τηλ 6944 638581

Η ώρα της ανακύκλωσης γυαλιού για την Τήνο έφτασε μέσω της Κοιν.Σ.Επ. Καλλονή-Κελλιά




Η Κοιν.Σ.Επ. Καλλονή-Κελλιά ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η ανακύκλωση γυαλιού στην Τήνο η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιείται, εδώ και μερικού μήνες,  οργανωμένα στο νησί μας.
Αναλυτικότερα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προχωρήσαμε στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή εξοπλισμού 40 κάδων τύπου καμπάνας χωρητικότητας 1 τόνου περίπου η κάθε μία, 80 τσάντες για τη συλλογή των γυάλινων φιαλών καί 100 τσάντες για τη συλλογή ανακυκλώσιμων προϊόντων. Τό γυαλί που θα συγκεντρώνεται θα μεταφέρεται στην Αθήνα για το διαχωρισμό και τη θραύση του με σκοπό να ξαναχρησιμοποιηθεί στην υαλουργία.
Έτσι η Κοιν.Σ.Επ. θα μπορεί οργανωμένα πλέον, να διαχειρίζεται και να ανακυκλώνει μετά το χαρτί, το πλαστικό, το αλουμίνιο, το λευκοσίδηρο
και τα τηγανέλαια, ακόμα ένα ανακυκλώσιμο προϊόν, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην  περιβαλλοντική αναβάθμιση της Τήνου.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για την κατασκευή ενός μπουκαλιού καταναλώνεται ενέργεια ίση με αυτή που καίει ένας λαμπτήρας 100 W σε οκτώ ώρες. Γιατί να πετάμε στα σκουπίδια αυτόν τον πλούτο όταν η ανακύκλωση ενός γυάλινου μπουκαλιού μας δίνει το ίδιο προϊόν με 50% λιγότερη ενέργεια ;;
 Καλούμε την τοπική κοινωνία του νησιού  - ιδιώτες και επαγγελματίες - να αγκαλιάσουν με την ίδια προθυμία και το νέο εγχείρημα όπως αξιέπαινα έχουν κάνει μέχρι σήμερα με τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα είδη, καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση να μας υποδείξει τις κατάλληλες θέσεις για την τοποθέτηση των κάδων σε κοινόχρηστους χώρους για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας