Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Νέα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας στις Κυκλάδες από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Επιμόρφωση εργοδοτών & εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας 2016
ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μετά την πρόσφατη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης 19009/321/2016 (ΑΔΑ: 7330465Θ1Ω-ΤΤ5)και της σχετικής εγκυκλίουεφαρμογής, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει την έναρξηεπιμορφωτικώνπρογραμμάτωνσε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας.

Χρησιμότητα
Η επιμόρφωση του εργοδότη/εργαζομένουτης επιχείρησης δίνει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να αναλάβει τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας. Η σχετική νομοθεσία ορίζει ως υποχρεωτική τη χρήση υπηρεσιών Τεχνικού Ασφάλειας από κάθε επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό. 

Προθεσμία

-  Για όσους έχουν πάρει πρωτόκολλο και έχουν εισέλθει στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έως τέλος Δεκεμβρίου 2015,χρειάζεται να έχουν ολοκληρώσει την επιμόρφωσή τους έως 30 Ιουνίου 2016.

-  Για όσουςεισέρχονται για πρώτη φορά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, παρέχεται διάστημα 6 μηνών προκειμένου να έχουν ολοκληρώσει την επιμόρφωσή τους.

Μετά την παρέλευση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος θεωρείται ότι δεν πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις και πρέπει να αναζητηθούν υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας από εξωτερικό πρόσωπο ή υπηρεσία (ΕΞΥΠΠ) μέχρις ότου επιμορφωθεί ο ίδιος ο εργοδότης ή εργαζόμενος.

Τμήματα
- Προγράμματα για την «Επιμόρφωση εργοδοτών»,διάρκειας 10 ωρών, για επιχειρήσεις μικρής επικινδυνότητας οι οποίες υπάγονται στη Γ’ κατηγορία (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ).

- Προγράμματα για την «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων»,διάρκειας 35 ωρών, για επιχειρήσεις μεσαίας επικινδυνότητας οι οποίες υπάγονται στη Β’ κατηγορίαπιχειρήσεις επισκευής και συντήρησης, τροφίμων και ποτών, κατασκευής παντός είδους από ξύλο, μέταλλο, και ύφασμα, οικοδομικά και άλλα παρόμοια τεχνικά επαγγέλματα, τοποθετήσεις υαλοπινάκων, κλιματιστικών, εκτυπώσεων, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).

Κόστος Συμμετοχής

-70 ευρώ για τη Γ’ Κατηγορία (10 ώρες)

-130 ευρώ για τη Β’ Κατηγορία (35 ώρες)

Αίτηση & Δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη σχετική νομοθεσία και τα έντυπα των αιτήσεων στη Διαδικτυακή Πύλη του Επιμελητήριου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr(ενότητα ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).


Τα πρώτα σεμινάρια διεξάγονται από τέληΜαΐου 2016 και θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα και σε όποια νησιά υπάρχει ενδιαφέρον.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας