Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου


Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2016
στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου


Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

·      Κυριακή 15 Μαΐου (ώρα 11:00): «Πορεία στους μύλους του Πανόρμου». Ειδικά σχεδιασμένη πολιτιστική διαδρομή στους μύλους του Πανόρμου, αλλά και σε περιστεριώνες της περιοχής, με συνοδοιπόρους τον ερευνητή Κώστα Δανούση και τον δρ εθνολόγο-λαογράφο Αλέκο Φλωράκη. Η διαδρομή, διάρκειας περίπου μιας ώρας, θα έχει ως σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, ενώ θα προηγηθεί σύντομη ενημέρωση για αυτά τα δύο ξεχωριστά «σήματα» του τηνιακού τοπίου. Η δράση εντάσσεται στον θεματικό κύκλο μηνιαίων ομιλιών, με τον γενικό τίτλο «Πάνορμος Τήνου: Διαδρομές στην κοινωνία, την τέχνη, τις τεχνικές». Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

·      Κυριακή 22 Μαΐου (ώρα 19:00):
Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης, με τίτλο «Το τηνιακό πολιτιστικό τοπίο», σε επιμέλεια Πάολας Παλαβίδη. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής των παιδιών και των ενηλίκων που συμμετείχαν δωρεάν σε ειδικά σχεδιασμένο εικαστικό εργαστήρι, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Με όχημα την τέχνη, και αντλώντας έμπνευση από το χαρακτηριστικό τηνιακό τοπίο, με τους μύλους, τους περιστεριώνες, τις ξερολιθιές, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να συνδέσουν το φυσικό περιβάλλον με τον άνθρωπο και τα έργα του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά (10:00-18:00), εκτός Τρίτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
* Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ (από τις 10:00 έως τις 18:00).



Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Πληροφορίες: 22830 31290 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr



Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας