Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Και το www.tourism.gr για το Tinos Food Paths

πηγή: www.tourism.gr

Στα μονοπάτια της γεύσης «βαδίζει» στις 13 και 14 Απριλίου η Τήνος. O Σύλλογος Επαγγελματιών Καταστημάτων Υεγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου διοργανώνει το 2ο FOOD PATHS, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν της και επενδύοντας στον γαστρονομικό της θησαυρό.
«Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε από την αρχή κανένα τουριστικό προϊόν. Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός υπάρχει παντού, στην θάλασσά και στην γη μας, στα κατώγια, στα κελάρια, στα σπίτια μας αλλά και στους θησαυρούς που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου αυτού» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Νατάσα Δεληγιάννη, αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα τουρισμού του Δήμου Τήνου και συνεχίζει:
«Η εξωστρέφεια αυτού
του πολιτιστικού μας στοιχείου αφορά όλους, από το μικρότερο καφενείο μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο. Πρέπει όμως να το διαχειριζόμαστε με σεβασμό και αγάπη».
Όπως εξηγεί με αυτή τη φιλοσοφία δημιουργήθηκε πέρυσι το πρώτο FOOD PATHS. Στόχος μας είναι η δράση να εμπλουτίζεται διαρκώς και να μεγαλώνει. «Ο τόπος μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί γαστρονομικός προορισμός, είτε σαν νησί από μόνο του, είτε στα πλαίσια μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής (Κυκλάδες, Αιγαίο).
Η φιλοσοφία του εγχειρήματος μας, δεν εστιάζει μόνο στην προβολή, αλλά στη συνεργασία, καθώς και στην προσπάθεια αποτελεσματικής διαχείρισης του τομέα γαστρονομία, σημειώνει η κυρία Δεληγιάννη.
Το Tinos Foodpaths πιστό στον εκπαιδευτικό του χαραχτήρα στις 13 και 14 Απριλίου, οργανώνει ανοιχτά εργαστήρια για τα παστά και τα αλλαντικά, την κονσερβοποίηση (αλείμματα, γλυκά, μαρμελάδες), το street food και το coctail.
Επίσης οργανώνει ημερίδα-συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργιών αλλά και για την προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
Ενώ «παντρεύει» την καινοτομία με την παράδοση βάζοντας τις νοικοκυρές να μαγειρέψουν παρέα με διακεκριμένους σεφ.
Καλεσμένοι για φέτος θα είναι άνθρωποι από όλους τους χώρους της γαστρονομίας, έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους, αλλά και να εμπνευστούν από τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Δεληγιάννη.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας