Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Προβολή Ιστορικού ντοκιμαντέρ από το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου κάνει έναρξη του πολιτιστικού προγράμματος εκδηλώσεων 2016, με την παρουσίαση και προβολή των ιστορικών ντοκιμαντέρ:  ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - ΙΜΒΡΟΣ - ΤΕΝΕΔΟΣ, του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών.


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ: στην άκρη του Αιγαίου - ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.Την Παρασκευή, 1η Απριλίου 2016, στις 10.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου θα προβληθούν τα ιστορικά ντοκιμαντέρ: ΙΜΒΡΟΣ-ΤΕΝΕΔΟΣ: της μνήμης και της λήθης. Τα ντοκυμαντέρ θα παρακολουθήσουν μαθητές του Γυμνασίου Τήνου και την παρουσίαση θα κάνει η ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια των νεοελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, Ειρήνη Σαρίογλου*, συνιδρύτρια του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.Καλούμε τους κατοίκους της Έξω Μεριάς Τήνου, όπως και όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει τα ιστορικά ντοκυμαντέρ, να μας τιμήσει με την παρουσία τους.


Με εκτίμηση
Μανώλης Σώχος, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου.

* Βιογραφικό Σημείωμα Ειρήνης Σαρίογλου

Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ, ερευνήτρια - ιστορικός, γεννήθηκε το 1972 στην Πόλη. Απόφοιτη του Ζαππείου Λυκείου, σπούδασε αρχικά Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια Μαρμαρά και Grenoble. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας - Τμήμα Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών. Το 2004 εκδόθηκε από το ΕΛΙΑ, στα αγγλικά, μέρος της διδακτορικής της διατριβής, με θέμα την «Επιρροή της τουρκικής πολιτικής στην ελληνική εκπαίδευση της Πόλης 1923-1974» και το 2011 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στα ελληνικά. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα και έχει επιμεληθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ τα οποία και έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  • Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως, 
  • Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη – Αϊβαλί 1922, 
  • Στην Εξορία – Ερζουρούμ Άσκαλε 1942, 
  • Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ι.Θ. Σχολής της Χάλκης, 
  • Ίμβρος – Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης
  • Η Νέα Σμύρνη του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.

Έχει επιμεληθεί τους τόμους 
  • Πενήντα χρόνια από τα Σεπτεμβριανά Κωνσταντινούπολη, Πριν-Τότε-Μετά, 
  • Ποιητικά Άπαντα Δημ. Κ. Παπακωνσταντίνου, 
  • Το Ημερολόγιο του Κων. Κιουρκτσόγλου, 
  • Το Χρονικό των 10 Ημερών, Αϊβαλί, 1922
Έχει διδάξει οθωμανική και τουρκική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης και συν-ιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.).
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας